“Siyasi ve örgütsel birlik adına adımlar attık”

“Siyasi ve örgütsel birlik adına adımlar attık”

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK Batman Şubesinde, yeni kurulan partileri PWK ve gündemle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi.
 
Genel Başkan Özçelik, “17 Eylül 2023’te Ankara’da PAK’ın 3. yasal olağan kongresi yapılacak ve bu kongrede partinin ismi Kürdistan Yurtseverler Partisi olarak değiştirilecek” dedi. PWK İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına Genel Başkan Özçelik’in yanı sıra, İl Başkanı Aziz Özdemir ve parti üyeleri de katıldı. 9-10 Eylül 2023’te PAK ve TDK-TEVGER olarak Diyarbakır’da yapmış oldukları birlik kongresini hatırlatarak sözlerine başlayan PWK Genel Başkanı Özçelik, “Bir yılı aşkın bir süredir devam eden birlik çalışmalarının ürünü olan bir kongre gerçekleştirdik. 2022 Mayıs ayı başlarında TDK-TEVGER ve PAK olarak, siyasi ve örgütsel birliğimizi sağlama adına ilk adımları attık. Kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Komisyonlar oluşturuldu. Önyargısız, ön şartsız, hep bardağın dolu tarafından bakarak süreci organize ettik. Geçmişte yaşanan bütün tecrübelerden de ders çıkararak 1 yılı aşkın bir süredir yürütmüş olduğumuz çalışmalardan sonra birlik kararımızı aldık. 9-10 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirmiş olduğumuz birlik kongresi ile, Kürdistan Yurtseverler Partisi heyetini kurma kararı aldık. PAK – TDK-TEVGER birlik kongresi aslında Kürdistan Yurtseverler Partsi’nin ( PWK) kuruluş kongresidir. Bu kongrede partinin ismi belirlendi. Programı, tüzüğü ve siyasi deklarasyonu netleştirildi ve delegeler tarafından onaylandı” dedi.
 
 
“PARTİMİZ MEŞRU BİR PARTİDİR’
 
Partilerinin Kürdistan özgürlük mücadelesinin meşru davasını yürüten bir parti olduğunu kaydeden genel başkan Özçelik, “Aynı zamanda yasal çalışma da yürüteceğiz. Yasal prosedürle ilgili önümüzde iki yol vardı. Kürdistan Yurtseverler Partisi olarak gidip İçişleri Bakanlığı’na dosyamızı verip kuruluş bildirgemizi iletme. Biz o yolu seçme yerine, PAK’ın 3. Olağan Kongresini gerçekleştirip, o kongrede isim değiştirme yolunun daha pratik, daha yol açacağı kanaatine vardık. Onun için de, 17 Eylül 2023’te PAK’ın 3. yasal olagan kongresi yapılacak ve bu kongrede partinin ismi ‘Kürdistan Yurtseverler Partisi’ olarak değiştirilecek. Genel başkanı, meclisi, bütün yönetim organları, programı, tüzüğü orada yasal olarak da değiştirilip yeni bir parti olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

1 Yorum

Mehmed dehsiwar

Mehmed dehsiwar

17 Eylul 2023
Spas bo vê nûçe û agahdarîya we Mehmed Dehsiwar

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler