SURİYELİ’DEN ÜCRETSİZ HİZMET

SURİYELİ’DEN ÜCRETSİZ HİZMET

Çevre gönüllüsü Suriyeli Usame örnek davranışlarıyla insanların sevgisini kazanıyor.

Suriye’den yaklaşık 6 yıldır gelip Batman’da yaşayan 60 yaşındaki Usame Şafii yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşlardan takdir ve teşekkür alıyor.

 

Suriyeli Usame Şafii gün boyu gezdiği ve geçtiği yolları farklı bir şekilde izliyor. Herkes gibi kaldırımlardan ve yollardan gelişi güzel geçmiyor. Geçtiği tüm güzergahları pür dikkat inceliyor. Yollarda ve kaldırımlarda gördüğü sorun, eksiklik ve onarılması gereken yerleri takip ve tespit ediyor. Daha sonra kendi imkanları ve kendi alet ve takımlarıyla kaldırımlardaki ve yollardaki engel, arıza ve sorunları gideriyor. Tamir ve onarım için kendi teknik malzemeleri yetersiz geldiğinde başka hayır sever esnaflardan tamamlayarak yapıyor.

ÇEVRECİ VE ÖRNEK SURİYELİ

Objektif Gazetesine konuşan Usame Şafii şunları kaydetti. Suriye’den yaklaşık 6 yıl önce Türkiye’ye geldim. Bir dönem Diyarbakır’da yaşadım. Ditarbakır'da da Allah rızası için oradada yoldaki eziyetleri kaldırıyordum. Daha sonra Batman’a yerleştim. Buradaki insanları çok seviyorum, çok hayırseverdirler. Bizlere her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bir Suriye’li olarak buradaki insanlardan çok memnunum.”

İlerlemiş yaşına rağmen çalışmalarını akstmadan sürdüren Usame Şafii Objektif'e yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi. Usame “ Ben Peygamberimizin sünnetini yerine getrmek için ve Allah’ın rızasına mazhar olmak için yoldaki eziyetleri gideriyorum.

 Yollarda ve kaldırımlarda kırılmış , yerinden çıkmiş parkeleri , insanların geçiş yollarında bulununan engelleri, çıkıntıları, demir parçaları, çivileri, sarkan dalları engel ve insanlara eziyet olan tüm eziyetleri yok ediyorum. İnsanlara zarar verecek cam ve benzeri kesici parçalarıda toplayıp çöp kutularına atıyorum. Bu hizmetlerimi de hiç kimseden bir karşılık beklemeden yapıyorum . Yaptığım bu hayırlı işleri  gören insanlar bana para ve yardım teklifinde bulunuyorlar ama ben kesinlikle kabul etmiyor ve almıyorum. Ben sadece insanlara faydalı olmak ve bizleri yaratan Allah-u Teala’nın rızasını kazanmak için yollardaki eziyetleri kaldırıyorum. Allah bana ömür verdikçe de bu hizmete ve insanlara faydalı olmaya devam edeceğim.” Dedi. (Faruk ÇİFTÇİ)

 

 

 

 

 

 

1 Yorum

AKİF ....

AKİF ....

22 Kasim 2023
Böyle yerler maalesef Batman da çok Var Örnek insan hakları bulvarı teyzem çeyiz evi önü ve aynı cadde boyunda 3. Y

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler