VALİ ŞAHİN

VALİ HULUSİ ŞAHİN; “AĞAÇLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Atatürk parkının yanında bulunan Orman İşletme ve Çocuk Şube müdürlüğüne ait alanlarda yapılacak projeler öncesi alanda açıklamalarda bulundu.
 
Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman Belediye başkan yardımcısı Muzaffer Özkan ve beraberindeki heyet Atatürk parkı bitişiğinde yer alan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü bulunduğu yerde yapılacak Kardeşlik mescidi projesi için proje alanında incelemelerde bulundu.  Projenin yapılacağı alanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
PARKA İLAVE ALAN EKLENECEK
 
Alanda yapılacak kardeşlik mescidinin altında otopark yapmayı düşündüklerini belirten Vali Şahin, projenin durumuna göre otopark ağaçlara zarar verir ise otoparktan vazgeçileceğini ağaçlardan vazgeçilmeyeceğini kaydetti. Vali Şahin, “Biz bu alanda Batman Belediyesi olarak Emniyet Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü onayıyla bu alanın karşılığı olarak Emniyet Genel müdürlüğümüze bir bina inşa edip belediye olarak tahsis etmeyi taahhüt ettik. Karşılığında da bu arsayı park yapmak üzere belirledik. Şuanda bunun son bölümüne geldik. Şuan bina bitmek üzere, kaba inşaatı bitti. İnce işçiliği kaldı. Nisan gibi emniyet müdürlüğümüz bu binada ki unsurlarını taşımak suretiyle bu arsayı bize teslim edecek. Biz de bu arsada mevcut binaları, zaten mevcut ömürlerini tamamlamış binalardır. Bu binaları yıkacağız ve burayı parka katacağız. Bura da bir örneklerini başka yerlerde gördüğümüz su oyun parkı gibi bir şey yapmayı da düşünüyoruz. Altını otopark olarak düşündük. Bugün burada olmamızın sebebi de bu. Çünkü ağaçların durumuna bakarak altına otopark koyduğumuz zaman ağaçlara zarar vermeden bunu başarabilir miyiz? Bunu araştırmasını yapacağız. Eğer yapamaz isek ağaçtan mı? Otoparktan mı? Otoparktan vazgeçeceğiz. Ağaçlardan vazgeçmeyeceğiz. Bunu çalışmasını yapacağız. Hedefimiz burada 700-800 metre karelik bir su oyun parkı. Kalanı ise parkın devamı olacak. Böylece 4 bin 500 metrekarelik alanı Batman da ki en önemli park olan Atatürk parkına dâhil etmiş olacağız” dedi.
"Burada ağaç kesilme olmayacak"
 
Park alanında cami yapılacağı söylemlerine de yanıt veren Vali Şahin, “Kamuoyunda bazı kişilerce buraya camii yapılacak bina yapılacak söylemleri var. Hâlbuki biz buraya camide binada yapmayacağız. Camii yapacağımız yer parkın tam ters istikametinde yine parka komşu olan Orman işletme müdürlüğüne ait olandır camii yapılacak yer. Burada Orman işletme Müdürlüğüne ait bin 600 metrekarelik bir alan var. Bu alan ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında bir tahsis anlaşması yapıldı ve Orman İşletme müdürlüğü burayı Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis etti. Burada bir cami projesi var. Bu cami projesi de aslında küçük bir mescit kardeşlik mescidi adında bir mescit yapılacak. Hem bu bölgede ki vatandaşlarımıza hitap edecek hem de yine duvarlar yıkılarak parkın ulaşımına dâhil edilecek. 400-500 metrekarelik bir alana yerleşecek. Ama arsa bin 600 metre karelik kadar kalan bölüm de parka bütün edilecek.  Sıfır kodunun altının bazı unsurlar yerleştirilecek. Yine bölgede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak bilgi evi, kütüphane gibi bir takım unsurlar olacak. Burada ağaç kesilme olmayacak. Binaları kaldırıp burayı parka katacağız” diye konuştu. 

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler