VALİ ŞAHİN "TÜRKİYE BİR AFET ÜLKESİDİR"

VALİ ŞAHİN “AFETLE MÜCADELE SADECE BİR KURUMUN İŞİ DEĞİL”

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen ‘2022 Afet Tatbikat Yılı’ projesi kapsamında Batman’da AFAD, Kızılay, Batman Belediyesi İtfaiyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve UMKE’nin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi.
 
Batman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikata Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, AFAD Müdürü Fevzi Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.
 
81 ilde eş zamanlı olarak okullarda gerçekleştirilen deprem tatbikatının Batman ayağında sirenlerin çalmasıyla Vali Şahin, öğrencilerle birlikte yaşam üçgeni oluşturup, ardından okulu boşalttı.
2022 yılının tatbikat yılı olduğunu, sadece okullarda değil toplumun her kesiminde tatbikatlar yapacaklarını belirten Vali Şahin “Her türlü afete karşı toplumumuzu nasıl bir reaksiyon vermesi gerektiğini artık iyice öğrenip bir refleks haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa olarak bugün Türkiye’nin tüm okullarında eş zamanlı bir tatbikat düzenledi. Biz de Batman’da bu tatbikata katıldık.
 
Çocuklarımız, özellikle Türkiye’nin gerçeği olan deprem konusunda ne yapmaları gerektiğini, anlık olarak göstermeleri gereken o hayati refleksi (çök-kapan-tutun ve tahliye) bu tatbikatta yaptık. Afetle mücadele sadece bir kurumun işi değil, tüm kurumların, tüm kesimlerin, gönüllülerin, vatandaşların, kamu kuruluşlarının herkesin belli bir eğitimle bilinç düzeyiyle yapması gereken bir hadise, eğer bunu başarabilirsek kayıplarımız en aza iner. Türkiye bir afet ülkesidir. Buna ne kadar hazırlıklı olursak o kadar az hasarla atlatırız. Bunun yolu da tatbikattan geçiyor” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler