YAĞ FİYATLARINDA AŞIRI ARTIŞ

YAĞDAKİ AŞIRI FİYAT ARTIŞLARI BATMAN BELEDİYESİ’Nİ HAREKETE GEÇİRDİ

ALIŞVERİŞ FİŞİNİZİ KONTROL EDİN
 
RAFTAKİ FİYAT İLE KASA FİYATINA VE KDV İNDİRİMİNE DİKKAT EDİN
 
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve bazı yayın organlarında çıkan yemeklik yağlardaki aşırı artış haberleri üzerine harekete geçti.
 
 
Temel tüketim maddelerinden alınan yüzde 8'lik KDV (Katma Değer Vergisi) oranının yüzde 8’den yüzde 1'e indirilmesinin ardından Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Batman genelindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
 
Batman genelinde yapılan denetimlerde 7 ekip ve 48 personel ile 73 marketin 4’üne yemeklik yağlarda yaptıkları aşırı artış dolayısıyla cezai işlem uygulandı. Zabıta ekipleri, market ve market zincirlerinde özellikle rafta bulunan ürünler ile kasadaki yazar kasa fişi ile uygum sağlayıp sağlamadığına ve KDV oranının yüzde 1’e indirilip indirilmediğine dikkat etti.
 
Belediye yetkilileri, vatandaşlardan alışveriş yaptıktan sonra bu süreçte mutlaka etiket fiyatı ile kasa fişini karşılaştırıp gördükleri farklılıkların bulunması halinde Batman Belediyesi 153 Alo İhbar Hattı’na bildirmeleri halinde gerekli uygulamaların yapılacağını hatırlattı.
 
Sosyal Medya Spotu: Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve bazı yayın organlarında çıkan yemeklik yağlardaki aşırı artış haberleri üzerine harekete geçti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler