YEŞİL ALAN ARTIYOR

Yeşil alan miktarı artıyor

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Batman Belediyesi, peyzaj ve süsleme çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.
 
Batman Belediyesi, 2021 yılı içerisinde farklı noktalarda 435 bin adet çiçek, 2 bin 560 adet fidan ve 4 bin 460 adet çalının dikimini gerçekleştirdi. 2021 yılı sonbahar ve 2022 kış sezonu için de 600 adet ağaç, 400 bin adet çiçek, 5 bin kilogram çim tohumu ile 7 bin metrekare çim tohum halısı alan Batman Belediyesi’nin, Batman’ın iklim koşullarına göre dikeceği ağaçlar arasında; çınar ağacı, çınar yapraklı dut ağacı, diş budak, tespih ağacı, topak asya ve karaağaç yer alırken, ekilecek çiçekler arasında ise hercai menekşe ve çuha çiçeği yer alıyor.
 
 
Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Batman Belediyesi, 2021 yılı içerisinde yapımına başlanan ve bitmek üzere olan parklarla bu sayıyı artırdı. Gültepe Mahallesinde Sağlıklı Yaşam Parkı, Ercan Gün Parkı ve Karabağ Parkı, Çamlıtepe Mahallesinde Ferit Özdemir Parkı ve Salih Gök Parkı, Çamlıca Mahallesinde Mehmet Teymur Parkı, Güneykent Mahallesinde Mahmut Ortaboy Parkı, Tilmerç Mahallesinde Mustafa Ramanlı Parkı, Kuyubaşı TOKİ girişinde Süleyman Nazif Parkı, Seyitler Mahallesinde Molla Gürani Parkı, Petrolkent Mahallesinde Şehit Ahmet Can Parkı, Cudi Mahallesinde Mehmet Yamaç Parkı, Karşıyaka Mahallesinde Karşıyaka Parkının yanı sıra Balpınar, Bekirhan, Beşiri, Hasankeyf, İkiköprü, Gercüş, Kayapınar ve Kozluk gibi ilçe ve beldelerde de park yapımı gerçekleştirdi. (Haber Merkezi)
 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler