MÜFTÜLÜKLERDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AFAD öncülüğünde saat 10.00 ’da İl ve İlçe Müftülükleri ile Kur’an Kursları’n da eş zamanlı olarak Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat kapsamında İl Müftülüğünde çalışan personeller ve İl ve İlçelerde bulunan Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar güvenli şekilde binaları boşalttıktan sonra toplanma alanına ulaştı.
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından organize edilen tatbikatta personel deprem sırasında ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirildikten sonra siren sesinin ardından çök-kapan-tutun hareketi yaparak temsili depremin sona ermesinin ardından güvenli şekilde toplanma alanına tahliye gerçekleşti.
 
81 ilde eşzamanlı olarak Batman Merkez ve tüm ilçelerindeki müftülükler ve Kur’an kurslarında Deprem tatbikatının gerçekleştiği belirtildi.
 
Batman İl Müftülüğünde yapılan tatbikata  Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Afad İl Müdürü, İl Müftü Yardımcıları, Müftülük personeli katıldı.
 
İl ve ilçelerde yapılan tatbikatlara, 226 Kur’an Kursunda 389 öğretici ve 4841 öğrenci katıldı.(Muhyeddin BEYCA)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler