
Pamukçu’dan ‘Aşı’ açıklaması
Açıklamasında aşıların insan hayatındaki önemine dikkat çeken Pamukçu, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu senenin temaları, özellikle de içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisine vurgu yapmak amacıyla, ‘Aşılar Bizi Yakınlaştırır’ ve ‘Yeni Aşılar Yeni Umutlar’ olarak belirlenmiştir. Ülkemizde, 1981 yılında Genişletilmiş Bağışıklama Programı başlatılmış olup, program kapsamında çocukluk çağı aşılama takvimimizde 13 hastalığa (boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, verem, çocuk felci, suçiçeği, hepatit A, hepatit B ile S. pneumoniae ve H.influenzae tip b’ye bağlı invaziv hastalıklar karşı aşı uygulaması yapılmaktadır.” dedi.
Mehmet Hakan Pamukçu
“Çocuklar aşı sayesinde sakatlık ve ölümlerden korunmakta”
Aşının ülkedeki tüm çocuklara ve risk grubunda olan erişkinlere ücretsiz olarak uygulandığını anımsatan Pamukçu şöyle dedi:
“Aşılama takvimini tamamlayan bir çocuk; difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği ve aşı ile önlenebilen hastalıklarla oluşan karaciğer iltihabı, karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanserinden, yaygın verem hastalığından, menenjitten, zatürreden, orta kulak iltihabından ve tüm bu hastalıklar sonucu oluşabilecek sakatlık ve ölümlerden korunmaktadır. Ülkemizde uygulanmakta olan bebeklik ve çocukluk dönemi aşı takvimi, Bağışıklama Bilimsel Danışma Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda ve dünyadaki bilimsel gelişmeler takip edilerek oluşturulmaktadır.”
“Covid-19’un üstesinden aşı sayesinde gelinecek”
Çocuk felci hastalığının 20 yıldır ülkede görülmediğini vurgulayan Pamukçu, “İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreç, ‘Aşılara Umut Bağlama’nın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Covid-19 pandemisinin de eninde sonunda aşılar sayesinde üstesinden gelinecektir. Aşılama hizmetleri her çocuğun hakkıdır, yüksek aşılama oranlarına ulaşmak başta birinci basamak sağlık hizmetleri ve güçlü sağlık uygulamalarını gerektirir. Rutin aşılama hizmetleri yaşamın başlangıcında sağlık hizmetlerine erişim için en erken temas noktasıdır ve her çocuğa hayatının en erken döneminden yaşlanıncaya kadar sağlıklı bir yaşam şansı sunar. Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok