1 MAYIS RENKLİ KUTLANDI

1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Batman Emek ve Demokrasi Platformunun öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları Kültür mahallesindeki 8 Mart Dünya Kadınlar parkında şarkı ve halaylar eşliğinde kutlandı.
 
 
Kültür mahallesindeki 1 Mayıs kutlamalarına Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Genel İş, Eğitim Sen, SES, TMMOB, Tabipler Odası, Deriteks, İHD, BTS, Tarım Orman Sen, Barış anneleri kentin çeşitli STK kuruluşları, Yeşil Sol Batman İl Örgütü, HDP Batman Milletvekilleri, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, HDP İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarik,Yeşiller Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, KESK Genel Merkez yöneticileri, DBP Eş Başkanı Keskin Bayındır, sanatçı Agit Işık ve Grup Kollektifa Ritmen Azad katıldı. Kültür Mahallesindeki kutlamada konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, "Gelecek Güzel Günlerin Yapıcıları, var edenler, üretenler, yurdun tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üretenler, İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, emeğin en yüce değer olduğuna inananlardır" dedi.
 
''ZAMLAR HAYATI YAŞANILMAZ KILIYOR''
 
 
Zamlar, alım gücündeki erime hayatı yaşanılmaz kılıyor diyen Petrol-İş Şube Başkanı Veysel Kartal, '' Başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatılıyor. Ülkemiz her alanda güvencesizler haline gelindi. Kadın işsizliği ve güvencesiz, kayıt dışı çalışma ortamlarında taciz, şiddet ve mobbing her geçen gün artıyor.İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yurt dışına beyin göçü yaşanıyor. İşçi cinayetlerinde adeta katliam yaşanıyor. Her şeye zam gelirken artmayan, yerinde sayan tek şey bizim maaşlarımız! Sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik, gerçekten de gitmiyor. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz!
 
Gün şikâyet etme günü değil. Bizler; Emeğin sömürülmediği, %1’in değil %99’un mutlu yaşadığı, Sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının açık olduğu,Grev hakkının engellenmediği, kullanıldığında da yasaklanmadığı, Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz '' diye konuştu.
 
 
 
 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler