12 EYLÜL DARBESİ KINANDI

12 EYLÜL DARBESİ KINANDI

12 Eylül 1980 darbesinin 43. yıldönümü nedeniyle Batman 78’liler öncülüğünde Atatürk Parkında basın açıklamasıyla kınandı.
 
Batman'da Atatürk Parkı önünde yapılan basın açıklamasına HDP ve Yeşil Sol İl Örgütleri, Batman İl Örgütü, 78’liler Girişimi üyeleri ve Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Barış Anneleri Meclisi, MEBYA-DER, TUAY-DER yöneticileri, bazı STK temsilcileri ve TJA aktivistleri katıldı. Ortak açıklamayı okuyan 78’liler Girişim Üyesi Ömer Kurt, “12 Eylül darbesinin üzerinden 43 yıl geçti. Ancak 12 Eylül darbe rejimi temel unsurlarıyla katlanarak sürüyor, 12 Eylül Darbe Anayasası ve Siyasi Partiler Yasası, seçim barajı, YÖK, RTÜK, sendikalar yasaları ile sürüyor. Türkiye’nin resmi siyasal iktidarları tahterevallinin bir ucunda, 43 yıldır ülkeyi tekçi darbe anayasası, tekçi darbe yasaları ve yönetmelikleri ile yönetiyor” dedi.
 
“ASKERİ CEZAEVİ MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN”
 
 
12 Eylül darbesinden bu yana hükümetlerin değişmesiyle birlikte kısmi değiştirmelerle sürdürülen 1980 Darbe Anayasasının kaldırılmasını gerektiğini belirten Kurt, “Demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi ve sosyal bir anayasanın toplumsal bir mutabakat ile yapılmasını talep ediyoruz! Toplumsal barışın, adaletin, kolektif ve bireysel hak ve özgürlüklerin sağlandığı, baskının ve şiddetin değil özgürlüğün ve eşitliğin olduğu Demokratik Cumhuriyette yaşamak istiyoruz! Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevi’nin her karesinde yaşanan gerçekliğe bağlı kalarak, büyük insanlık ve ülke için ‘İnsan Hakları Müzesi’ne dönüştürülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler