İHD'DEN 603. EYLEM

İHD'DEN 603. EYLEM

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 603’üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

 

1993 yılında 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi okudu. Elçi, “Bizler; yakınlarımızı, yakınlarımızın kemiklerini, o kemiklerle birlikte yok edilen adaleti ve adaletin ulaşıp yargılamadığı failleri arıyoruz. Kamuya açık şiddetsiz eylemle, hem gözaltında kaybedilen/öldürülen insanların hikâyelerini gündemde tutuyor, onların yokluğa karışmalarını, unutulmalarını engelliyoruz; hem de politik bir kötülüğü görünür kılmanın mücadelesini sürdürüyoruz.  Bizler; çoğu hala resmi kayıtlarda yaşıyor görünen çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek için adalet istiyoruz; ölülerimizin yasını tutabilmek için, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletecektir.

Bu hafta 21 Ekim 1993 yılında henüz 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sormak için toplandık. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.  Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler