İLK ÇİVİYİ VALİ CANALP ÇAKTI

İLK ÇİVİYİ VALİ CANALP ÇAKTI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, açılışını gerçekleştirdiği Çevre ve İklim Dostu Sokağın ilk çivisini kendisi çaktı.
 
Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla Batman’a birçok proje kazandırdıklarını ifade eden Vali Canalp, yaşanabilir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulma için hava kirliliğinin azaltılması, beden ve ruh sağlığının korunması, yaşam kalitesinin artırılması ve çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre dostu sokağın lansmanını gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
“ÇEVRESEL DUYARLILIĞI ÖN PLANDA TUTACAĞIZ”
 
Çevre ve İklim Dostu Sokak Projesinin lansmanında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp “Bütün hedefimiz müreffeh refah içerisinde yaşayan müreffeh bir Batman’ı ihya edebilmektir. Zenginliği refahı sağlarken aynı zamanda da çevresel duyarlığı en ön planda tutan çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bizim hedefimiz önceliğimiz sadece refahı sağlamak değil aynı zamanda çevresel duyarlılığı da en önde tutacak iş ve işlemleri beraberce yapabilmektir. Batman’da yapmış olduğumuz pek çok çalışma var. Devam eden pek çok çalışmamız var ve yapmış olduğumuz pek çok planlama alanları var.  Bugün burada açmış olduğumuz, lansmanını yapmış olduğumuz Çevre ve İklim Dostu Sokak projemizi kısaca anlatmak isterim. Burası Batman’ın kalbinin attığı yerdir. Batman’da insanların en çok rağbet ettiği yerdir. Bu parkımızın hemen bitişiğindeki bu alanda yapacağımız bu sokak sağlıklaştırma faaliyet amacı temel çevre bilincini insanların kalplerine insanların ruhlarına yerleştirecek örnek bir uygulamayı Batman’ın en kalbi ve merkezi yerindeki bir sokağı yapmak suretiyle çevre bilincini insanlara aşılamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
 
“BATMAN’DAKİ HER PROJE, ÇEVRE DOSTU OLACAK”
 
Projenin aynı zamanda kent estetiğine katkı sağlayacağını kaydeden Vali Canalp, “Burada kullanacağımız tüm malzemeler ya geri dönüştürülmüş malzemeler ya da geri dönüştürülebilir,  çevre dostu malzemeler olacak.  Batman’da yapacağımız her uygulama Batman’da geliştireceğimiz her bir proje çevre dostu olacaktır. Çevreye uyumlu olacaktır. İnsanların yaşam alanları yaşam kalitesine hayatlarına katkı sağlayacak projeler olacaktır. Bütün ekip arkadaşlarımızla yapacağımız her tür projenin bu şekilde olacağının teminatını Batmanlılara vermek istiyorum” dedi.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler