4 KARAVAN ALINDI

4 Adet karavan alındı

Batman Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla, İl Özel İdaresince şantiyelerde görev yapan personelin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4 adet çekme karavan alındı.
 
 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, “Afet zamanlarında en çok ihtiyaç duyduğumuz, özellikle afetin ilk günlerinde afetin yönetimiyle ilgili fiziksel mekan gerekiyor. Vatandaşımızın ve kamu görevlilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar gerekiyor. Normal vakitlerde de konteynırlara ihtiyaç duyuluyor. Bunlar aslında karavan. Dört tanesini Özel İdaremizden aldık, 1 tanesini de motokaravan olarak dizayn ettik. 5 Aracın dışında bir de afet TIR’ı yapacağız. Afetin yönetilmesiyle ilgili ihtiyaç duyacağımız bir toplantı salonu olacak, elektronik sistemlerin hepsi olacak, uydudan bağlantı sistemleri olacak.
Aynı zamanda karavanların hepsinde de tuvalet ve banyo olacak. Batman’da yapacağımız afet tırını nerede afet olursa tırı çekiciye bağlayıp, ihtiyaç olan bölgelere gönderme imkanımız olacak. Küçük bir çalışma ama afet sürecinde oldukça kritik” dedi. İl Özel İdaresince alınan ve 205 kW kapasiteli güneş enerji panelleri ile donatılmış karavanlarda; 175 litre temiz su deposu, 150 litre kirli su deposu, 90 litre kapasiteli mini buzdolabı, 2 kişilik ranza, 4 kişilik oturma grubu ve webasto ısıtma sistemi ile set üstü ocak, banyo ve tuvalet özelliklerini içerdiğe kaydedildi.
 

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler