40 ÖĞRENCİYE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ
Batman Üniversitesi, Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir eğitim programı başlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliğiyle yürütülen Siber Vatan Programı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile yapılan protokol çerçevesinde uygulanıyor. Program kapsamında 40 öğrenciye, 18 ay sürecek yoğun bir eğitim verilecek.
40 ÖĞRENCİYE SİBER EĞİTİMİ
Eğitimde katılımcılar, sızma testi, adli analiz, zararlı yazılım analizi, tersine mühendislik ve web güvenliği gibi kritik konularda uzmanlaşacak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek, programın bu alanda kalifiye uzmanlar yetiştireceğini vurguladı. Rektör Demir “Yerli ve milli kaynaklarla yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin, eğitim sonunda ülkemizin önemli kurumlarında görev alarak dijital savunma gücüne katkı sunacaklarına inanıyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERE SAVUNMA SANAYİİ VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ALANINDA STAJ FIRSATI
DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz, programın gençleri stratejik bir meslek sahibi yapmasının yanı sıra nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından desteklenen projelerde staj yapma fırsatı bulacak. Programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, yoğun bir eleme sürecini geçerek ilk 40’a girdi. Öğrenciler, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda uzmanlaşmak için programa büyük bir heyecanla katıldıklarını dile getirdi.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 02HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 03MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 04KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 05HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 06BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 07BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 08CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 09KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 10EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 11BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 12FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 13BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 14TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 15TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK




Henüz Yorum yok