9 KİŞİ TUTUKLANDI!

9 KİŞİ TUTUKLANDI!

Geçtiğimiz günlerde sanal dolandırıcılara yönelik Batman merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 47 şüpheliden 9’u tutuklandı.
 
Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; kişilerin sosyal medya hesaplarını ‘Phishing (Oltalama)’ ve ‘Sosyal Mühendislik’ yöntemleriyle ele geçirerek, başkalarına ait kimlik, banka/kredi kartı ve mobil bankacılık şifre verilerini temin eden ve bahis siteleri, çevrimiçi oyun platformları ve aracı banka hesapları üzerinden, vatandaşları mağdur eden, internet üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri yürüten şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik 8 Şubat tarihinde Batman merkezli 11 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.
 
SUÇ UNSURLARI DA BULUNDU
 
Batman’da gerçekleştirilen "Sanal Vampirler 72 Operasyonu"nda 39 şüpheli şahıs, İstanbul, Edirne, İzmir, Van, Isparta, Muğla, Mersin ve Sakarya illerinde ise 8 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 47 şüpheli şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, operasyon kapsamında 148 dijital materyale ve 55 suç unsuruna el konulduğu anımsatıldı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen 2 aylık çalışmanın sonucu başlatılan tahkikat kapsamında, 76 vatandaşın sosyal medya hesaplarının ele geçirildiği ve çeşitli meblağlarda dolandırıldığına ilişkin muhtemel faillerin tespitinin yapıldığı ve 70 internet dolandırıcılığı olayının aydınlatılmasına dair bulguların elde edildiği kaydedildi.
 
ÇOĞU BATMAN'DAN
 
Operasyon kapsamında yakalanan 47 şüpheliden 7’sinin Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınarak serbest bırakıldığı bildirilen açıklamada, 32’si Batman’da ve 8’i il dışında olmak üzere yakalanan 40 şüpheli şahsın işlemlerinin tamamlanmasının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edildiği ifade edildi. Adli makamlara sevki yapılan 40 şüpheli şahıstan 18’inin savcılıktan ifadesi alınarak serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, 13’ü mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 9 şahsın ise tutuklandığı kaydedildi. Şüpheli şahsılara ve mağdur olan vatandaşların tespitine yönelik yürütülen tahkikatın ise devam ettiği bildirildi.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler