Batman Belediyesi'nin başlattığı mahalle buluşmaları devam ediyor.

Batman Belediyesi'nin başlattığı mahalle buluşmaları devam ediyor.
 
Dün Bayındır mahallesi Semt Polikliniği bitişiğindeki parkta yapılan toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediyenin bazı birim amirleri, resmi kurum müdürleri ile mahalleli vatandaşlar katıldı. 2021 yılının ikinci mahalle buluşmalarının 8.cisi olan toplantıda   Bayındır mahallesindeki vatandaşlar, mahalle muhtarı aracılığıyla istek ve taleplerini sıraladı. Mahalleli adına konuşan Muhtar Yusuf Kural, kentin en kalabalık nüfusuna sahip olan Bayındır mahallesinde yapılan semt polikliniğinde zaman zaman doktor eksikliğinden dolayı hastaların muayene olamadığını, pandemiden ötürü evde yapılan eğitimden mahalle öğrencilerinin internetin olmamasından dolayı ders çalışamadıklarını, imar durumu,  kaldırım çalışmaları, enerji kesintisi, yollara asfalt serimi, madde bağımlıları ile mücadele sorunlarını dile getirdi.
 
 
ASLAN PAYI,  BAYINDIR MAHALLESİNİN
 
Muhtar Yusuf Kural'dan sorunları dinleyen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, tüm sorunları Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve resmi kurum yetkililerinden dinleterek bir çok soruna da açıklık getirdi. Vali Şahin, ''2020 yılında Batman'a 160 bin ton asfaltın serildiğine dikkat çekerek, “Hedefimiz 2021 yılı dahil olmak üzere 300 bin ton asfalt sermektir. Bunun büyük payı  Bayındır mahallesinin olacaktır, aslan payı Bayındır mahallesine'' dedi. Yeni yapılan semt polikliniğini çok önemsediklerini de belirten  Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Bayındır mahallesindeki polikliniğe çok önem verdiklerini, yaşanan pandemi nedeniyle zaman zaman doktorların yer değişimi ve yoğunluktan dolayı yaşandığını, en kısa zamanda uzman doktorların da atanacağını söyledi.  İmar konusuna da açıklık getiren Vali Şahin, son yapılan imar düzenlemesiyle kentin her tarafına adil davrandıklarını, dikey yapının kimseye yarar sağlamadığını en sağlıklı yapıların yatay mimari olduğuna da dikkat çekerek, Bayındır mahallesindeki kat sayısının 3'ten 4'e çıkarıldığını ifade etti.
 
“BİZ BAŞKASI DEĞİLİZ”
 
Bayındır mahallesinin istek ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, bir vatandaşın hizmet geç geliyor sorusuna, “Biz başkası değiliz,  hizmete geldiğimiz bu dönemde ekibimizle birlikte sorunları hemen çözen bir ekibiz. Başkaları gibi vatandaşımızı yıllarca getir götür yapmıyoruz. Biz gençlik  ve bilgi evleri, yaşam alanlarına önem veriyoruz. Bunlarla ilgili bir talebiniz olduğunda sadece bize arsa ve yer bulun. 2022 yatırım yılı programına Bayındırlık lojmanlarının yerine Anadolu Lisesi projemiz var. Semt pazarı  ve park için uygun arsa varsa hemen bu taleplerinizi karşılamaya hazırız” dedi.  
 
“MUTASYONLU VİRÜS YOK”
 
Batman Valisi Hulusi Şahin, yaşanan pandemi nedeniyle Batman'ın iyi bir durumda olduğunu vakaların hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle büyük oranda düştüğünü, hafta sonları kısıtlamanın da vaka sayısına büyük katkı sunduğunu, mutasyona uğrayan virüsün Batman'da bulunmadığına ve bu güne kadar Batman'da 11 bin 400 aşı yapıldığını da açıkladı. (Haber Merkezi)

Etiketler :

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler