AFİF DEMİRKIRAN DIŞ İLİŞKİLER BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ
22.Dönem Batman Milletvekilliği yapan Afif Demikıran, AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
AK Parti’de yaptığı çalışmalarla bilinen ve milletvekilliği sırasında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanlığı görevinde de bulunan Demikıran, yeni göreviyle partisine hizmet edecek
Yılmaz, Devlet Başkanı Makamına gönderdiği görevlendirme olur onayı resmi evrağında,” Dış İlişkiler Başkanlığımızın iş ve işlemlerinin daha düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla 23-24.Dönem Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Meryem Göka, 27.Dönem Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti yedek MKYK üyesi Emre Ete, 22-23.Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 27.Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, 24-25 ve 26.Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Dış ilişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcılığı olarak görevlendirilmelerinin uygun olacağı mütalaa olunmaktadır. Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde Parti tüzüğümüzün 79.Maddesi uyarınca, adı geçenlerin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesini olurunuza arz ederim” 21.09.2018 tarihli Dış İlişkiler Başkanlığının görevlendirme evrağını Genel Başkan Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalayarak onadı.
Afif Demirkıran Kimdir ?
Afif Demirkıran, 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Baba adı Mehmet Şerif, anne adı Hanife'dir.
Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı.
Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır. ( Mehmet Selami AKGEYİK)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok