
AİHM’nin Hasankeyf kararına tepki
AİHM’nin Hasankeyf kararına tepki
Diyarbakır ve Batman'daki sivil toplum örgütleri, Hasankeyf'te bir araya gelerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına tepki amaçlı basın açıklaması yaptı.
1
‘KARARI TANIMIYORUZ’
TMMOB, İnsan Hakları Derneği (İHD), KESK'e bağlı sendikalar, HDP Batman İl Örgütü, Ekoloji Derneği, Hasankeyf Yaşatma Girişimi temsilcileri ile HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir, Hasankeyf Eşbaşkan adayları Zozan Şimşek ve Mecid Tokdemir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Hasankeyf ile ilgili bir süre önce aldığı karara tepki gösterdi. Hasankeyf Seyir Terasındaki eylemde ilk olarak Hasankeyf Yaşatma Girişimi Sözcüsü Rıdvan Ayhan konuştu. Ayhan, en ufak bir mücadelenin Hasankeyf ve Hasankeyfliler için önemli olduğunu vurguladı. AİHM kararının kendilerini yaraladığını ifade eden Ayhan, “Kararı tanımıyoruz” dedi.
HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise AİHM'nin insanlığın 12 bin yıllık tarihine sahip olduğu Hasankeyf'e haksızlık ettiğini ifade ederek, “AİHM son zamanlarda usulden kararlar ile başvuruları reddediyor. AİHM Hasankeyf dosyasına bakamaz mıydı? Hiç kuşkunuz olmasın ki inceleyebilirdi. İnceleme yapılmadan reddedilmesi milyonların gözünde AİHM'i tartışılır hale getirmiştir. AİHM kendini gözden geçirmelidir. Tüm bu kararlara rağmen Hasankeyf mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. STÖ’ler adına ortak açıklamayı okuyan TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Eyüp Yağız da Dicle kenarındaki tarihi mirasın 12 bin yıldır korunduğuna dikkat çekerek, çatışmalı sürecin fırsat bilinip Hasankeyf'in ölümünün hızlandırıldığını ifade etti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok