
ATIK PİL TOPLAMA KAMPANDA BİRİNCİLER BELLİ OLDU
Bir yıl boyunca devam eden kampanyada, okullar arasında en fazla atık pil toplama yarışması düzenlendi. Belirlenen sürenin bitiminde en fazla pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, Selçuklu Ortaokulu ikinci ve Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte atık pil toplama kampanyası düzenledi. 2 Ekim 2017 tarihinde başlatılıp 30 Nisan 2018 tarihinde sona eren geleneksel okullar arası ‘Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesinde düzenlenecek bir törenle verilecek.
İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan kampanyada 1.112 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 200 kilogram atık pil toplayan Selçuklu Ortaokulu ikinci ve 88 kilogram atık pil toplayan Petrol Ofisi İlkokulu da üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi, masa tenisi masası, raket, file, masa tenis topu almaya hak kazandı.
Yarışmada ikinci olan Selçuklu Ortaokulu, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badmington raketinden oluşan Spor seti kazanırken, üçüncü olan Petrol Ofisi İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosu ödülünün sahibi oldu.Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmada, okullarda toplanan 2006,35 kilogram atık pilin, bertaraf edilmesi için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderileceği açıklandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok