Baro’dan ‘Gizli tanık’ çıkışı

“GİZLİ TANIKLIK OPERASAYONEL APARATTIR”

Batman Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında gizli tanığın Batman’daki STK’lar hakkında verdiği ifadeye dikkat çekildi. Gizli tanık ile birlikte Batman Barosu’nun kumpas girişiminin yapıldığı belirtilen açıklamada, baronun güçsüzleştirilmeye çalışıldığı ileri sürüldü.
 
Batman Adalet Sarayı önünde bir araya gelen Batman Barosu’na kayıtlı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında gizli tanık ifadesinde Batman Barosu’na yönelik kullanılan iddialar ‘deli saçması’ olarak nitelendirildi.
 
“DELİ SAÇMASI İDDİALAR”
 
Basın açıklamasında, “Her sene mesleki sorunları gündeme getirdiğimiz Avukatlar Günü’nde bu sene, güçsüzleştirilmek istenen, itibar kaybı hedeflenen bir Baro’nun mesleki sorunları çözme kapasitesinin de ortadan kalkacağı bilinciyle Batman Barosu’na karşı yapılmak istenen kumpas girişimini gündeme getireceğiz.   Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada yer alan bir ‘Gizli Tanık İfade Tutanağı’nda müfteri sözde gizli tanık Baromuza yönelik deli saçması iddialarda bulunarak ‘kendisine verilen görevi’ yerine getirmiştir. Müfteri sözde gizli tanığın iftiralarına cevap vermeyi ise zül addediyor, kendisi hakkında iftira ve yalan tanıklık suçundan yaptığımız suç duyurusu üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüteceği soruşturma sonucunda iftiranın ortaya çıkacağına ve müfteri sözde gizli tanık hakkında kamu davası açılacağına inanıyoruz. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki; gizli tanıklık kurumu operasyonel bir aparat gibi kullanıldığından Türkiye yargısının kanayan bir yarası haline gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler