
"Başarımın sırrı düzenli çalışmak"
Batman'da özel bir kolejde eğitim gören Cemre Nur Karadeniz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) il birinciliğini, Ahsen Pınar Işık il ikinciliğini, Zeynep Kutlu ise il üçüncülüğünü elde etti.
2 milyon 162 bin 895 öğrencinin ter döktüğü sınavda matematik ve fen bilgisi sorularının tamamına doğru yanıt vererek YGS'de il birincisi olan Karadeniz, büyük başarıya imza attı.
Duygularını anlatan Karadeniz, başarısının sırrının düzenli çalışıp, çokça kitap okumak olduğunu söyledi.
Hedefinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini okumak olduğunu belirten Karadeniz, yaşıtlarına da yaptığı tavsiyede düzenli çalışıp, bol bol kitap okumalarını istedi. Karadeniz, "Küçüklüğümden beri düzenli bir şekilde çalışıyorum. Kendimi çok fazla yormuyorum. Az ama düzenli bir şekilde çalıştım ve bolca kitap okuyarak bu başarıyı elde ettim." dedi.
Işık ile Kutlu da duygularını aktararak, hedeflerinin Hacettepe Üniversitesinde Tıp Fakültesi okumak olduğunu dile getirdi.
Öğrencilerinin başarısından duydukları mutluluğu ifade eden okul müdürü Veysel Önal, büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Önal, "Batman'da il birincisi olan Cemre Nur Karadeniz isimli öğrencimiz matematik ve fen bilgisi sorularının tamamını doğru cevaplamayı başardı. Ahsen Pınar Işık isimli öğrencimiz ise matematik ve fen bilgisi sorularında bir yanlış yaparak il ikincisi olma başarısı gösterdi. Zeynep Kutlu da matematikten 39 doğru, bir boş ve fen bilgisi sorularından da 37 doğru 3 yanlış yaparak il üçüncüsü olmayı başardı. Batman'da YGS'de ilk 3 sıralamasının kız öğrencilerden oluşması ise büyük bir sevinç oluşturdu." şeklinde konuştu.
Öğrencileri kutladıklarını sözlerine ekleyen Önal, "İl sıralamasında ilk 3'e giren öğrencilerimizin kız çocuklarımızdan olması bölge ve Batman açısından bizleri ayrıca memnun eden bir sonuç oldu. Cemre Nur Karadeniz Türkiye 267'ncisi, ikinci olan Ahsen Pınar Şık ise Türkiye 373'üncüsü, üçüncü olan Zeynep Kutlu ise bin 423'üncü olarak bizleri gururlandırdı. Bu üç öğrencimiz de inşallah Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok