Basına Yapılan Saldırıya Tepkiler Sürüyor

Batman Petrolspor-Tokat Erbaaspor arasında oynan ve 0-0 beraberlikle sona eren karşılaşma sonrasında basın mensuplarına yönelik kendini bilmez bir grup holigan tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Basına yönelik saldırı Batman’da geniş yankı bulurken, birçok Sivil Toplum Kuruluşu’ndan da tepki yağdı. Basın mensuplarına yönelik saldırıya ilişkin AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Kenan Özoğul, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, Batman Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Dermeği Başkanı Yüksel Çiftçi ve TÜMSİAD Batman Şubesi’nden kınama mesajları yayımlandı. 

Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çiftçi, Basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı.

Pazar günü Batman 16 Mayıs Standa oynan Petrolspor - Erbaa karşılaşmasının ardından ,  statta bulunan ve görevlerini icra etmekte olan basın mensuplarına bir grup taraftar tarafından  çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Başkanı  Yüksel Çiftçi saldırının kabul edilemez olduğnu belirtti.

 Çiftçi açıklamasında  Dünyada ve özelde bölgemizde büyük zorluklar ve baskılar altında kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarına yapılan bu saldırı  aynı zamanda basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Saldırıya uğrayan basın mensubu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletirken saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet karşında hak ettikleri  cezayı alacaklarına inanıyoruz. Dedi.

****

 

Özoğul: Saldırıyı kınıyoruz

AK Parti İl Teşkilatı adına açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Petrolspor maçı sonrasında bir gurup tarafından basın mensuplarına yönelik yapılan saldırıyı "esefle kınıyoruz ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz" dedi. Petrolspor - Erbaaspor müsabakası sonrasında basın mensuplarına yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Uçar, görevlerini zor şartlar altında ifa eden basın mensubu arkadaşların bu tarz tutumlarla karşı karşıya kalmalarının Batman için son derece vahim bir olay olduğunu ve saldırıyı yapanların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

****

Atay “Gazetecilere yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Petrolspor maçı sonrası basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

 

Pazar günü Batman’da oynanan Petrolspor - Tokat Erbaaspor maçında taşkınlık yapan bir grup, sahada görevini yapan basın mensuplarına saldırıda bulundu. Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Başkan Atay, açıklamasında: “Kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile görevini zor şartlar altında yürütmeye çalışan basın mensuplarının, bir grup kendini bilmez tarafından saldırıya uğraması, kabul edilemez bir durumdur. Bizler bu saldırıyı yalnızca meslektaşlarımıza yapılmış olarak görmüyoruz, aslında bu saldırı, basın özgürlüğüne, Batman’ın demokrasisine ve toplumun haber alma hakkına yapılmış bir saldırıdır. Bu tür çirkin saldırılar, basın mesleğini icra eden arkadaşlarımızı engelleyemeyecektir. Saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde gerekli cezayı alacağına inanıyor, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.” dedi.

 

 

 

****

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Kenan Özoğul, Petrolspor maçı sonrası basın mensuplarına yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Pazar günü Batman’da oynanan Petrolspor - Tokat Erbaspor maçında taşkınlık yapan bir grup, sahada görevini yapan basın mensuplarına saldırıda bulundu. Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Özoğul, saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Özoğul açıklamasında: “Kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile görevini zor şartlar altında yürütmeye çalışan basın mensuplarının, bir grup kendini bilmez tarafından saldırıya uğraması, kabul edilemez bir durumdur. Bizler bu saldırıyı yalnızca basın mensuplarına yapılmış olarak görmüyoruz, aslında bu saldırı, basın özgürlüğüne, Batman’ın demokrasisine ve toplumun haber alma hakkına yapılmış bir saldırıdır. Bu tür çirkin saldırılar, basın mesleğini icra eden arkadaşlarımızı engelleyemeyecektir. Saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde gerekli cezayı alacağına inanıyor, saldırıya uğrayan basın mensubu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.” dedi.

****

Uyanık: Saldırı kabullenemez

Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, kentte görev yapan basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen saldırının kabullenemez olduğunu söyledi. Hafta sonu Batman’da oynanan Batman Petrolspor - Tokat Erbaaspor karşılaşmasının ardından gazete bürolarına haberi yetiştirmeye çalışan basın mensuplarına yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. 

Yapılan saldırının kabullenemez olduğunu bildiren Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, yazılı basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

HABER ALMA HAKKI ENGELLENDİ

Uyanık, yapılan saldırının yalnızca meslektaşlarımıza yönelik olmadığını belirterek şunları söyledi: “Basın mensubu arkadaşlarımız kentte zor şartlarda görev yapmaktadır. Bizler bu saldırıyı sadece basına yapılmış olarak görmüyoruz. Gerçekleşen saldırıyla kamuoyunun haber alma hakkı engellenmiştir. Yapılan bu çirkin saldırıyı Batman Basın Derneği olarak şiddetle kınamaktayız.”

 
****
TÜMSİAD: Basın’a yapılan saldırını kınıyoruz

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) Batman Yönetim Kurulu üyeleri, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. Önceki gün yaşanan ve centilmenlikten uzak bir davranış sergileyen bazı kişilerin gazetecilere yaptığı saldırıyı sert bir dille kınayan TÜMSİAD Batman Yönetim Kurulu yayımladığı yazılı basın açıklamasında önceki gün Batman’da oynanan Petrolspor – Erbaa maçı sonrası yaşanan saldırıyı kınadı. TÜMSİAD’dan yapılan yazılı açıklama şöyle: “Değerli basın mensubu arkadaşlarımıza önceki gün oynanan Petrolspor - Erbaa maçı sonrası yapılan saldırıyı TÜMSİAD ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Bu tür menfur saldırıların bir daha tekrarlanmamasını diler geçmiş olsun dileklerimizi sunarız”

****

 

 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler