BATMAN BAROSU BASINLA BİR ARAYA GELDİ

BATMAN BAROSU BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Batman Barosu, yönetimlerinin 1. Yılı ve 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle Mado Cafe’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Burada konuşan Baro Başkanı Av. Şenses, “Üyesi olmaktan büyük bir onur duyduğumuz, kuruluşundan bugüne insan hakları, adalet ve hukukun üstünlüğü mücadelesini yılmadan sürdüren Batman Barosu’nun 31. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Göreve başladığımız 12 Nisan 2021 tarihinde Baromuza kayıtlı 486 avukatımız bulunmaktaydı. Halihazırda Baromuza kayıtlı 540 avukat bulunmaktadır.  Geçtiğimiz yıl 2 değerli meslektaşımızı, Av. Emre Tunç ve Av. Serdar Atalay’ı oldukça genç yaşta kaybettik. Her ikisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Göreve başladığımızda iki söz vermiştik. Birincisi mağdurun kimliğine bakmadan mağduru savunacağız, ikincisi ise mesleki sorunlarımızı ortadan kaldırıp meslektaşlarımızın görevlerini rahat bir biçimde yürütmesini sağlayacağız. Her iki sözümüze de geçen bir yılda sadık kaldığımızı düşünüyorum. Bu kapsamda yaptıklarımızı belirtmek gerekirse Trabzon’da 2011 yılında Hopa’da polis müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Metin Lokumcu davasına da gittik, Konya’da katledilen Kürt ailemizin davasına da, İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin davasına da gittik, Gebze’de görevi başında katledilen meslektaşımızın davasına da , Siirt’te uğradığı cinsel saldırı sonucu canına kıyan İpek Er kızımızın davasına da gittik, Diyarbakır’da uğradığı suikast sonucu katledilen Diyarbakır Barosu Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin davasına da gittik. Batman’da da istismara maruz kalan, şiddete uğrayan kadınların, çocukların yanında yer aldık. Gözaltında kötü muameleye maruz bırakıldığını ileri süren yurttaşlarımıza karşı yapıldığı iddia olunan kötü muamelenin yasal takipçisi olduk.
 
Kadın Hakları ve İnsan Hakları Merkezi’miz bu hususta gerekli desteği ve hukuki yardımı sundu, sunuyor ve sunmaya da devam edecektir.  Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’yle birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çıkardığı Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak Üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in uygulanması ve Batman Çayı havzasının kurumaması için, toplu balık ölümlerinin yaşanmaması için gerekli girişimlerde bulunduk. Batman Barosu olarak temel hak ve özgürlüklerden herkesin ayrımsız bir biçimde faydalanmasının takipçisi olacağız.
 
Geçen hafta Fransa’nın Strazburg kentine yaptığımız çalışma ziyaretinde Strazburg Barosu’nu da ziyaret ederek Baro Başkanı Av. Bruno Huck’a Batman Barosu ile Strazburg Barosu arasında kardeş baro protokolü yapılmasını önerdim. Başkanın da prensipte karşı olmadığı kardeş baro anlaşmasına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi önümüzdeki aylarda yapacağız. Son olarak yarın mübarek Ramazan ayının ilk günü. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler, katılımınız için tekrar teşekkür ederim” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler