Batman'da 18 ton atık toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında haziran ayında Batman'da 18 ton 316 kilogram atık toplandığı bildirildi.
Batman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, projenin Ankara'dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye'de hayata geçirileceği belirtildi.
Açıklamada, "Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, dinlenme tesislerinde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye'de uygulamaya geçilmesi hedeflenmektedir. 2019 yılı haziran ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 230 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup, haziran ayı için beyan edilen atık miktarı 18 ton 316 kg geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür." denildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 18 ton 316 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 243 ağacın kesilmesi önlendi, 62282 Kwh enerji tasarrufu, 2 ton 616 kg daha az sera gazı salındı, 400 metreküp su tasarrufu sağlandı, 65 metreküp depolama alanından tasarruf edildi."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok