
Batman'da sualtı arama kurtarma ekibi kuruluyor
Batman'da bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında vatandaşların serinlemek için suya girmesi nedeniyle boğulma vakaları meydana geliyor. Her yıl Batman'da çok sayıda kişi boğulma sonucu hayatını kaybediyor.
Boğulma vakaların yoğun yaşandığı kentte sualtı arama-kurtarma ekiplerinin olmayışı büyük tepkilere neden olurken, tepkilere sesiz kalamayan yetkililer nihayet harekete geçti.
Yaz aylarında yaşanan suda boğulma vakalarına karşı önlemlerin yanı sıra suda boğulan ve kaybolan vatandaşların bulunabilmesi için Batman Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, 4 itfaiye personelini Antalya'daki özel dalış eğitim merkezine gönderdi.
4 itfaiye personeli, bir hafta boyunca göreceği eğitimin ardından itfaiyecilerin, "Balık Adam" sertifikası alarak suda kaybolma vakalarına gidebilecek.
Antalya'nın Finike ilçesi, Finike Dalış Merkezi'nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu hocası Fevzi Biçer önderliğinde eğitim gören itfaiye personeline, verilen eğitimlerin ardından 3 yıldız seviyesinde "Balık Adam" sertifikası almaya hak kazanacak.
Batman Belediyesi Başkanı Mehmet Demir, son zamanlarda Batman ve bölgede yaşanan suda boğulma vakalarına zamanında müdahale etmek amacıyla 4 itfaiye personelini "Balık Adam" için eğitime gönderdiklerini söyledi.
Demir, boğulma, suda mahsur kalma ve suda kaybolan kişilerin arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmek ve bu olaylarda zaman kaybının önüne geçmek amacıyla "Balık Adam" ekibini oluşturmayı Batman halkı için zorunlu gördüklerini ifade etti.
Eğitimin ardından sualtı arama kurtarma ekibi olarak Batman'da hizmet verecek olan ekipler Batman Çayı ve DSİ kanalında boğulma vakalarına anında müdahale edebilecek.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok