Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Uğurca Köyü'ndeki çadırkentte kalan 200'ü aşkın Ezidi aileye yönelik yardım çalışması başlattı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından ihtiyaçları karşılanan Ezidiler'e yardım çalışması kapsamında gıda ve hijyen paketi dağıtımı yapıldı.
Yardım paketlerini dağıtan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu yardımların devam edeceğini söyledi.
Tezdiğ, şöyle dedi:
"200 kişi yaşıyor burada. Buraya yerleşen Ezidi'lere gıda, hijyen, temizlik gibi ihtiyaçları Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından karşılanmakta. Kış öncesi bunların rahat yaşaması için de çadırların bakımı yapılacak. Altyapı, elektrik, su gibi ihtiyaçlar da giderilecektir. Ülkemizde kaldıkları sürece bunlara ev sahipliği yağacağız."
İhtiyaçları karşılanan Ezidiler, hem AFAD'a hem de Türk Kızılayı'na teşekkür etti.
Batman'daki Ezidilere Gıda ve Hijyen Yardımı
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 02HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 03BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 04Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 05TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 06Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 07
- 08ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 09AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1011 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 11MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 12BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 13BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 14KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 15MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI




Henüz Yorum yok