BATMAN'DAN SURİYE'YE KOMANDO SEVKİYATI

BATMAN'DAN SURİYE'YE KOMANDO SEVKİYATI

Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan 48 asker, Suriye'nin Mebruka kentine gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ve asker aileleri katıldı.  Askerlere hitap eden Vali Ekrem Canalp, Suriye'de görev alacak askerlere başarı dileklerinde bulunarak, şunları söyledi: “Gözünüzün önüne son kırk yılı getirin ve önünüze dünya haritasını alın, meydana gelen sıcak çatışmaların her birisini  birer nokta olarak işaretleyiniz. Karşınıza çıkacak tablo şudur, çizmiş olduğunuz, işaretlemiş olduğunuz noktaların büyük bir kısmı ya bu vatanın kuzeyindedir ya güneyindedir ya doğusundadır ya da batısındadır. Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu ve bugünlerde de kuzeyimizde Karadeniz’in kuzeyinde yani bu vatanın dört bir yanı son kırk yıldan beri dünyadaki bütün sıcak çatışmaların neredeyse yüzde doksanının gerçekleştiği coğrafyadır.

Biz böyle bir coğrafyada kendimize bu toprakları vatan olarak tutabilmek için canla başla sürekli mücadele ediyoruz” dedi. Görevlendirilen askerler, Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardından Suriye’ye gönderildi.

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler