
Batman'ın hava kalitesi endeksi iyi durumda
Batman Valiliği, şehrin hava kirliliğiyle ilgili basın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.
Batman'ın, Avrupa'da havası en kirli 2'nci şehir olduğu yönünde haberler yapıldığının belirtildiği açıklamada, şehrin hava kalitesi endeksinin iyi durumda olduğu bildirildi.
Açıklamada, "Konu ile ilgili yapılan incelemede, Avrupa Çevre Ajansına raporlanan en son hava kalitesi verisi 2012 yılına ait olduğu için veri tabanında Türkiye'de yer alan illerin 2012 yılı PM10 yıllık ortalamaları yer almaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanmış 2013/37 sayılı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesinde, ülkemiz genelinde kirletici parametrelere ait uyulması gereken sınır değerler 2016 yılı için kükürtdioksit SO₂:200 (µg/m³) ve partikül madde (PM10):80(µg/m³)'tür. İlimizde ölçülen değerler ise 2016 yılı için kükürtdioksit SO₂:4 (µg/m³) ve partikül madde (PM10):68(µg/m³)'tür. Ortalama değerler ulusal sınır değerlerin altında kalmaktadır." denildi.
Batman'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulu halde bir adet Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu bulunduğunun bildirildiği açıklamada, anlık olarak kükürtdioksit ve partikül madde ölçümleri gerçekleştirildiği ifade edildi.
İhtiyaç duyulması halinde şehrin hava kalitesiyle ilgili bilgilerin www.havaizleme.gov.tr adresinden anlık olarak takip edilebileceği kaydedildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Ziver Özdemir ile Röportaj
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BARAT Başkanı Çiftçi: Radyolara resmi ilan desteği sağlanmalı!
- 023 Ayda 174 bin metre yol çizgisi çizildi
- 03BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri değeri görmüyor!
- 04TÜMGENERAL BULUT VALİ VANALP'I ZİYARET ETTİ
- 05DEFTERDAR'DAN STK'LARA ZİYARET
- 06 BAŞKAN ÇETİN ‘’KUTLU DAVAMIZ NESİLLER BOYU SÜRECEKTİR’’
- 07VEYSEL KARANİ BADMİNTON TAKIMI ANKARA YOLCUSU
- 08HASANKEYF MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR
- 09YAHYA KEMAL’DEN GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ
- 10BATSO BAŞKANI DEMİR DİKA TOPLANTISINA KATILDI
- 11CANSUYU, RAMAZAN’DA SOFRALARA KATIK OLACAĞIZ
- 12GAP İDARESİNDEN ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK
- 13VALİ CANALP’TEN MARDİN VALİSİ AKKOYUN’A ZİYARET
- 14“BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
- 15BATUCAMPUS mobil uygulaması tanıtıldı
Henüz Yorum yok