
"Batman’da 31 bin aktif işsiz var"
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, işsizlik oranının en yüksek olduğu il olan Batman’da işsizliğin azaltılmasına yönelik yaptıkları çalışmalar ile ilgili İLKHA’ya bilgi verdi.
İşsizlik oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen Batman'da 31 bin aktif işsizin olduğunu belirten İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, Batman'da işsizliğin azalması için yatırım ve sanayinin gelişmesi gerektiğini söyledi.
İŞKUR’a kayıtlı 31 bine yakın işsizin olduğunu ifade eden Eviz, “Tabi bu işsizler mutlak anlamda işsiz olanlar değil, daha iyi iş arayanlarda bu sayının içerisindedir. Dolayısıyla rakam bizim için yine büyüktür. Biz işsizlikle mücadele kapsamında birçok proje yürütüyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesiyle işbirliği, tekstil ve emek yoğun sektörlerle işbirliği çalışmalarımız sürüyor.” dedi.
İstihdam garantili kurslar, işbaşı programlarına ağırlık verdiklerini belirten Eviz, “Şu anda 7 bin küsur insan İŞKUR’da bu şekilde hizmet almaktadır. İŞKUR bu anlamda hem firmaları destekleyerek nitelikli elaman yetiştiriyor hem de iş arayanların mesleksizliğini gündemine alarak onları meslek sahibi yapıp daha çabuk iş bulmalarını sağlamalarına yönelik çalışmalar yürütüyor.” diye konuştu.
Halk eğitim merkezleri, il ve ilçelerde ciddi projelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Eviz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Engellilere yönelik projelerimiz var, onlar devam ediyor. İşsizlikle mücadelenin aslında temel parametrelerden bir tanesi, sanayinin gelişmesidir. Yatırım ve sanayi gelişirse işsizlikle mücadelede olumlu yönde gelişiyor. Burada temennimiz bir an önce yatırımcıların, sanayicinin önünün açılması ve rahat bir şekilde hiçbir bürokratik engele takılmadan yatırımını gerçekleştirebilmesidir. Burada yerli sanayicilere, zenginlerimize iş düşüyor. Yani üretim, sanayi ekonomisine geçmeleri önemlidir. Gayr-i menkul, tarım ekonomisi çok fazla istihdama yansımıyor. Ama tarım ve Gayr-i menkulden elde edilen gelirler eğer üretim ekonomisine geçerse gerçekten de Batman’ı kimse tutamaz. İkinci bir Antep gibi bir üretim merkezi olma yolunda ciddi bir aday ildir. Sanayici ve yatırımcının bu bilinçte olması önemlidir.”
“Tekstiller birçok ilin sanayileşmesinde öncü kuvvet olmuştur”
Batman’da 10 bine yakın insanın tekstil sektöründe istihdam edildiğini vurgulayan Eviz, “Birçok ilin sanayileşmesinde öncü kuvvet tekstil sektörü olmuştur. Çünkü tabana yayılıyor ve sosyo-ekonomik durumu düşük olan insanlar buraya gelip hem meslek sahibi oluyor hem de kazanç sahibi oluyor. Dolayısıyla tekstil sektörünün gelişmesi sanayileşmede ciddi bir adımdır. Biz bu kurumlarla işbirliği içerisinde onlara rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Nitelikli eleman desteğinde de ciddi kaynak harcıyoruz. İlk 6 ayda 42 milyon kadar bir kaynak Batman’da bu manada kullanıldı ve ikinci bir 6 ay içinde muhtemelen bu kadar bir rakam harcanacak. Bu kaynak bugüne kadar hep işsizlere, iş arayanlara, nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik bir kaynak olmuştur.” diye konuştu.
“Kozluk’ta şube açılması için girişimlerde bulunduk”
İlçelerde halkın İŞKUR şubelerinin açılmasına yönelik talebiyle ilgili de konuşan Eviz, “İlçelerde bazı illere bağlı şubelerimiz var. Bizde 3 yıl önce Kozluk’ta şubenin açılması için girişimlerde bulunduk. Dosyamız hâlâ genel müdürlükte. Ancak daha bize olumlu bir yanıt gelmedi. Takipçisiyiz, umutluyuz. İlgili makamlar bu işte biraz duyarlı olsa açılması muhtemeldir.” ifadelerini kullandı.
Son olarak işsizlik sigortasıyla ilgili de bilgi paylaşan Eviz, 2017 yılının ilk 7 ayında başvuru yapan 2 bin 818 kişiden hak eden bin 821 kişiye toplamda 8 milyon 902 bin TL'lik işsizlik sigortası verildiğini kaydetti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok