Batman’da esnaf eksikliklerinin giderilmesini istiyor

Batman’da, ‘Şemsiyeli Sokak’ diye bilinen Hasankeyf Sokağı esnafı yaptıkları basın açıklamasında, sokaklarının yeniden düzenlenmesi projesinde ciddi eksikliklerin bulunduğunu belirterek eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Geçen sene ocak ayında fırtına sonrası şemsiyeli çatısı çöken ve halk arasında “Şemsiyeli Sokak” diye bilinen merkez Meydan Mahallesi’ndeki Hasankeyf Sokağın bakım ve düzenlenmesi Belediye tarafından yeniden yapılıyor. Ancak sokak esnafı projede birçok eksiklik olduğunu söyleyerek yetkililerden eksikliklerin giderilmesini talep ediyor.

Hasankeyf Sokağı esnafı talepleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı sokak esnafı adına okuyan Bedrettin Kaya “Biz Hasankeyf Sokağı esnafı olarak sokağımızın güzelleşmesi için 3-4 yıldır çaba sarf ediyoruz. Bizim amacımız daha güzel bir ortamda halkımıza hizmet etmektir. Önceki Kayyum Şevket başkan döneminde önemli hizmetler gördük. Yönetim değiştikten sonra proje eksik kaldı. Esnafın tüm uyarılarına rağmen projenin eksiklikleri tamamlanmadı.” ifadelerini kullandı.

“Projede esnafın görüşü alınmadı”

Belediyeye yeni yönetimin gelmesi sonrası eksikliklerinin tamamlanması için sokak esnafı olarak yeni bir proje talebinde bulunduklarını vurgulayan Kaya “Sağ olsunlar, bu talebimizi olumlu karşıladılar. Belediye yönetimi bu salgın döneminde sokağımızın yenilenmesi ve güzelleşmesi için yeni bir proje devreye koyarak çalışma başlattı. Ancak esnafın görüşü alınmadan proje başlatıldı.” diye konuştu.

“Eksiklikleri esnafın gidermesini istediler”

Esnaf olarak yapım aşamasında olan projenin birçok eksiğini tespit ettiklerini belirten Kaya şöyle devam etti:

“Eksiklikleri yerinde görmeleri için yetkilileri sokağa davet ettik. AK Parti İl Başkanı Akif Gür davetimize icabet edip eksiklikleri yerinde gördü. Daha sonra belediye yetkilileri de geldiler. Esnafın eksiklileri giderme talebine karşı belediye yetkilileri sorunu esnafa havale etti. Esnafın kendi imkânlarıyla eksiklikleri gidermesini söylediler. Bu pandemi ortamında zor günler geçiren esnafın bunu yapması mümkün değil.”

“Eksikliklerimizin giderilmesini istiyoruz”

Taleplerinin yerine getirilmesini isteyen Kaya “Şemsiye Sokağı esnafı olarak yeni proje talebimizi olumlu karşılayıp çalışma başlatan Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin’e teşekkür ediyoruz. Ricamız ve talebimiz eksikliklerimizin giderilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler