
"Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlanmadı"
Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, kentte herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığını söyledi.
Şarbon hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını belirterek, olası şarbon vakasına karşı da tedbirli olduklarını kaydetti.
Ülkede son zamanlarda gündeme gelen şarbon hastalığı birçok vatandaşı tedirgin etmeye devam ederken, Batman’da da şarbon hastalığı şüphesiyle birçok vatandaş Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak şikâyetlerde bulundu.
Yapılan başvuru ve şikâyetleri değerlendirerek saha çalışmasını yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yaptıkları çalışmalar neticesinde herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını söyledi.
Kiyas, "Bilindiği üzere son zamanlarda özellikle şarbonla ilgili kamuoyunda ciddi bir duyarlılık oluştu. Şarbon olup olmadığıyla ilgili Kurban Bayramı sonrasında çiftçi ve vatandaşlarımızdan şarbon şüphesiyle ilgili bize bir takım şikâyet ve başvurular geldi. Bunlarla ilgili bütün başvuru ve şikâyetleri değerlendirdik ve saha çalışmamızı yaptık. Veteriner hekim arkadaşlarımız düzenli olarak ilgili ahırlara gittiler. Bu konuda şikâyetçi olan vatandaşları hastanelere yönlendirdik. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda bugüne kadar ilimizde herhangi bir şarbon vakasına rastlanmadı." ifadelerini kullandı.
"Şarbon vakası şu ana kadar herhangi bir yerde görülmedi"
Olayı şarbon vakasına karşı önlem aldıklarını, saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Kiyas, Batman’da şu ana kadar herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığının altını çizdi.
Kiyas, şunları söyledi: "Veteriner hekim arkadaşlarımız her gün saha çalışmalarına, kontrollere devam ediyorlar. Böylesi bir vakaya rastlamadığımız için tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda şikâyetleri olan vatandaşlarımız bize müracaat ederlerse bunları yeniden değerlendireceğiz. İlimizde şu ana kadar şarbon vakası herhangi bir yerde görülmedi. Kesimhanelerdeki hayvan kesimleri de veteriner hekimlerin kontrolünde yapılmaktadır. Bu tür denetimlerimizde de şimdiye kadar bu tür vakaya rastlamadık."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok