“BATMAN’DA ÖĞRENCİ YURDU SORUNU YOK”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu ve Batman Kız öğrenci yurdu 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı için hazır hale getirildi.

3 yurtta toplam 2160 öğrencinin alındığı ve geriye 722 yatağın boş kaldığı açıklandı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, uzun zamandan beri alt yapısı bitirilen ve otel konforunda hizmet verecek olan öğrenci yurtlarının müdürleriyle bir araya geldi.

“2160 DOLU, 722 BOŞ YATAK VAR”

Batman’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununun olmadığının da altını çizen İl Müdürü Özperk, bütün öğrencileri emanetleri ve evlatları gibi gördüklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yurtlarımıza büyük önem veriyoruz. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına yurt konusunda sorunsuz giren iller arasındayız. Gerekli tüm alt yapı çalışmalarımızı bitirip, öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılandı. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla yurtlarımızda kalmaya başlayabilir. Devletimizin tüm imkânlarını onlara seferber etmiş durumdayız. Bütün odalarımız 3 kişilik olarak hazırlandı. Odalarımızda banyo, wc, çalışma masaları, elbise dolapları, buzdolabı, internet ve gerekli demirbaşlar bulunuyor. Ayrıca tüm yurtlarımızda kütüphane, çamaşır odaları, ütü odaları, yemekhane ve gerekli tüm ihtiyaçlar A’den Z’ye düşünülmüş. Türkiye’nin birçok ilinde ilimize okumaya gelen öğrencilerimizin anne ve babalarının gözü arkada kalmasın. Yurt Müdürlerimizle sürekli istişare halinde olacağız. Zamanla tespit edilen eksiklikler kısa zamanda çözülecektir. Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurdumuz 1062, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdumuz 1000 ve Batman Kız Öğrenci Yurdumuz ise 820 yatak kapasitelidir. Toplamda 3 yurdumuzda 2882 yatak bulunuyor. 722 yatağımız boştadır. Gelen kayıtlarda şartları uyanları almaya devam ediyoruz. Yeni Eğitim ve Öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

YURT MÜDÜRLERİ BRİFİNG VERDİ

Yurtlarda hiç bir sorunun yaşanmaması için özel olarak yurt müdürleriyle toplantı yapan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Batman’ın örnek olması için özverili çalışılmasını istedi. Toplantıya Yurt İdare Şube Müdürü Hüseyin Onat, Batman Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Gülden Öncel, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Fatma Kesici Aktan ve Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur katılım sağladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler