Batman’da tarım ve inşaat fuarları başlayacak

"Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında açılıyor. Fuar, kentte ilk kapsamlı fuar olma özelliğini taşıyor.

Batman’da 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek "Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" hakkında tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, fuarı düzenleyen yetkililer ile yerel ile ulusal basın mensupları katıldı.

Start Fuarcılık tarafından organize edilecek olan fuarlara Batman merkezli olmak üzere çevre illerden ve Türkiye’nin değişik illerinden 200 üzerinde firmanın en az 500 markayla tanıtılması bekleniyor. Fuara Batman Valiliği, Batman Belediye Başkanlığı, Batman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Ticaret Borsası, Ziraat Odası, TÜMSIAD, MÜSİAD, ASKON ve diğer kurumlar ve toplum kuruluşları da destek veriyor.

8 bin metrekare kapalı ve 15 bin metre kare açık alan olmak üzere toplam 23 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda hazırlık çalışmaları son aşamaya gelindiği belirtilerek, fuarın düzenlenecek alanın alt yapı ve zemin çalışmalarının ise tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi.

"Sadece fuar katılımcıları değil, tüm Batman kazanacaktır"

Fuarla ilgili açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman tarihinde ilk kez kapsamlı olarak fuarın düzenleneceğini söyledi.

Güneş, "Ekonomisi tarıma dayalı olan Batman ilimizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılması planlanmıştır. Yine ekonomisinin lokomotif sektörlerinde birisi inşaat olan Batman’da İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı düzenlenmesi karar verilmiştir. Batman fiziki şartları itibariyle modern fuar merkezine ve altyapısına sahip illerimizden birisi değildir. Ancak bir yerden başlamak gerekir dedik ve çalışmalarımıza başladık. Zor şartlarda başladığımız fuarcılık maratonumuzun her geçen gün daha da gelişeceğine inancımız tamdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iş dünyasının fuar organizasyonlarımıza sahip çıkmaları ve bizleri desteklemeleri gelecek adına umutlarımızı arttırmaktadır. Batman merkezli açılacak fuarımıza Türkiye’nin her yöresinden katılımcı ve ziyaretçiler gelecektir. Fuar organizasyonumuz bir yandan direkt olarak katılımcılara ve ziyaretçilere destek sunarken, öte yandan dolaylı şehirdeki ekonomik canlılığa ivme kazandıracaktır. Yani sadece fuar katılımcıları değil, tüm Batman kazanacaktır." dedi.

Batman’ın ticaretiyle, genç nüfusuyla, insanların zihin yapısıyla, ticarete açık ve çok dinamik bir şehir olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Konumu itibariyle de Batman jeopolitiği çok güzel bir yer. Tarımsal potansiyeli de yüksek bir il. Ovada tamamen bir mısır ekiliş alanları var, buğday, fıstık gelişimi olsun, ceviz olsun, seracılık gelişiyor. Buralardaki tarım potansiyeli değerlendirilerek çiftçilerimizin yenilikleri takip etmesi lazım. Fuara katılacak firmaların sunumlarıyla beraber çiftçilerimiz bir anlamda ihtiyacı olan girdiye, makineye, tohuma daha yakın ulaşmış olacaklar. Bu yönüyle fuarı önemsiyoruz." diye konuştu.

"İlk olması hasebiyle fuarı önemsiyoruz"

İlk olması hasebiyle ilde düzenlenecek fuarın çok önemli olduğunu aktaran BATSO Başkanı A.Kadir Demir ise şunları söyledi: "Bu fuara sadece üreticilerimiz çıkmayacak. Dışarıdan da gelen insanlar olacak. Ama en önemlisi halkımızı bu fuara taşımak ve fuar kültürünü aşılamaktır. Fuarlar sosyal, ekonomik, kültürel anlamda çok büyük mana ifade ediyor. Biz fuarlara yabancı bir iliz. Çünkü daha önce hiç gerçekleştirmemişiz. Fuarla ilgili Yeni Otogar yanındaki alanda her türlü alt yapı çalışması yapılmaktadır. İlk olması hasebiyle fuarı önemsiyoruz."

Soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler