Belediyede borç 307 milyon TL
Belediyede borç 307 milyon TL
Mazbatalarını aldıktan sonra göreve başlayan Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 2,5 yıllık dönemde belediyenin 240 Milyon TL borçlandırıldığını belirttiler.
‘KAYYUM 240 MİLYON BORÇLANDIRDI’
Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, yaptıkları incelemelerde Batman Belediyesinin 2,2 yıllık kayyum döneminde 240 Milyon TL borçlandırıldığını belirterek, belediyenin toplam borcunun 307 milyon 328 bin 305 TL'ye çıkarıldığını ifade ettiler. Eşbaşkan Mehmet Demir, kayyumların atanması ile birlikte belediyenin iki dönem rehin tutulmasının amaçlandığını ifade etti. Belediyenin borçlandırmalar ile hizmet üretemez hale getirilmek istendiğini söyleyen Demir, “Borçlandırma ile amaçlarına ulaşmış gibi görünseler de biz bunları öncelikle teşhir edeceğiz. Bu paralar nerelere gitti? Hepsini tek tek araştıracağız ve halka açıklayacağız. Bu kadar borçla kimse belediye hizmet üretemez diye düşünmesin. Halkımız ile birlikte doğru ve yerinde bir yönetim ile belediye hizmetine devam edeceğiz” dedi.
‘TAŞINMAZLARIN AKIBETİNİ ARAŞTIRIYORUZ’
Belediyenin taşınmazlarına ilişkin durumu da araştırdıklarını belirten Eşbaşkan Songül Korkmaz ise, halkın artık belediyeye rahatlıkla gidip gelebildiğini ve karakol görüntüsünün ortadan kalktığını söyledi. Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün halk evine özgürce girebiliyorsa, bu onların sayesindedir. Şimdi ise sıra bizde. Önceliğimiz yolsuzlukları ortaya sermek olacak. 307 milyon borç yaratılmış. Belediyenin taşınmazlarının akıbetini araştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde net tablo iyice ortaya serilecek.” Belediye Eşbaşkanları, yapılan incelemelerin ardından ortayı çıkan tabloyu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirttiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0151 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 02BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 03ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 04BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 06SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 07“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 08“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 09BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 10UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 11SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 12Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 13KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 14TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 15ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI




Henüz Yorum yok