Bir Haftada 50 Yaralı Köpeği Tedavi Ettiler

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ile mücadele çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen dilek, talep ve şikayetleri anında değerlendiriyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilite biriminde yapılan çalışmalar kapsamında; çevreye rahatsızlık veren, 28 köpeği kontrol altına alan ekiplerimiz, yapılan ihbarlara da kayıtsız kalmayıp anında müdahale etti.

 

Sadece bir hafta içerisinde belediyemize yapılan yaralı hayvan ihbarını değerlendiren ekiplerimiz, 50 yaralı köpeğe bandaj uygulama, kırık operasyonu, ampütasyon ve enfeksiyon tedavileri gerçekleştirdi.

 

Batman kent merkezinde ekiplercee tespit edilen küpesiz 32 köpeğe kısırlaştırma işlemi uygulanırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden, hayvan birimine tedavi amacıyla getirilen 6 yabani kuş yine müdürlüğe bağlı bulunan teknik ekip tarafından tedavileri gerçekleştirildi.

 

Ekipleri ayrıca; tespit edilen 35 bakıma muhtaç kediyi bakım evine getirip koruma altına alırken, 52 yaralı kedinin de tedavisini yaparak sağlıklarına kavuşmalarını sağladı.

 

56 haşere ilaçlama talebi, altyapı ilaçlama kapsamında 12 mahallemizin ilaçlanması, 21 adet noktada haşere üreme (Jit) alanları larva ilaçlaması, ergin sivrisinekle mücadelede 5 araçla  her mahallenin üç günde bir ilaçlandığını belirten Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Belde ve köylerden gelen ilaçlama taleplerini de nöbetçi araç çalışma programına alarak geri çevirmiyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler