BİR YILDA YÜZDE 400 ZAM!

BİR YILDA YÜZDE 400 ZAM!

Batman'da çiftçilerle bir araya gelen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son bir yılda gübreye yüzde 400 zam geldiğini belirtti.
 
Gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerin gübre alamadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Sadece son 20 günde gübreye yüzde 70 civarında zam geldi. Yıllık zam oranı yüzde 400'e ulaştı. Çiftçi ekini için artık gübre alamıyor. Sektör temsilcileri gübre satışlarının yüzde 50 azaldığını belirtiyor. Bu sene yağışlar iyi olmasına rağmen bu sebepler rekolte kaybına neden olacak ve daha az ürün elde edilmesi nedeniyle yurtiçindeki fiyatlar da yine artış gösterecek. Birkaç yıldır çiftçi zaten tarım ilaçlarını 4-5 kat pahalıya alıyordu. Elektrik ve mazot faturaları da kamuoyunun malumu olarak 3-4 kat artış gösterdi. Çiftçi destekleri ise hiçbir yaraya merhem olmuyor.
 
Enflasyonda düşüş isteniyorsa çiftçinin daha fazla ürün hasat etmesi gerekirken Çiftçi bu şartlar altında ekim yapamaz hale geldi. Böylelikle bir kilo domatese 20 lira, bir kilo mercimeğe 30 lira bile az bile kalacak. Geçen yıl ki kuraklık yerine bu senenin yağışlı olması, Bölge çiftçileri için bu yıl çok önemli bir fırsat. Girdi maliyetlerini düşürmek için çiftçiye desteklerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,,,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler