Boğulmalara Karşı DSİ Uyardı

DSİ’DEN BOĞULMA VAKALARI YAŞANMAMASI İÇİN BİLGİLENDİRME VE EĞiTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI.

  Vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanallarında gibi sulak alanlarda meydana gelen boğulma vakalarına karşı DSİ Batman 103. Şube müdürlüğü tarafından sulama sezonu başlamadan gerekli önlemleri için bilgilendirme ve eğitim seferberliği başlatıldı.

  

                 DSİ 103. Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturan deneyimli teknik ve saha personelleri tarafından Baraj ve kanal güzergahındaki tüm okul, camii ve muhtarlıklara broşür dağıtılarak, projeksiyonla görsel eğitim ve bilgilendirme seminerlerine başlamıştır.

                Dsi 103.Şube Müdürü Kerem Aydın tarafından oluşturulan mobil ekipte; Su ürünleri Mühendisi Veysi İpek,Sol sahil saha teknikeri Süleyman Avcı, basın sorumlusu Hasan Canpolat tarafından eğitim ve bilgilendirme çalışması yapılmaktadır.

                DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdür Vekili Veysi Kanat; amacımız sulama sezonu öncesi sorumluluk alanımızdaki tüm bölgede, muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerine boğulma vakalarına karşı bilgilendirme çalışmaları yaparak, her kesimin bu konuda duyarlı olması ifade etti. Ayrıca Kanat; Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla barajlar ve kanallara girmek hayati risk oluşturmaktadır. Baraj, gölet ve sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen ortalama 100 çocuğumuz ve gencimiz can vermektedir. Su hayattır, can almasın." Dedi.

 

                DSİ Batman 103. Şube Müdürü Kerem Aydın ise yaptığı açıklamada; boğulma vakalarının yaşanmaması için daha önce şehir merkezinden geçen sulama kanalının 8 kilometrelik kısmı tel örgü ile çevrilmiştir. Ancak bazı çocuklar ve vatandaşlarımız tarafından çitler kesilerek suya girmişlerdir.  Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkması gerekiyor. Bilgilendirme ve eğitim çalışmasının çok faydalı olacağına inanıyoruz. dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler