BÜ Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’a yetkili kuruluş tarafından ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası takdim edildi.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk üniversitelerden olan Batman Üniversitesi’nin kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam ettiği belirtildi.
Batman Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında uluslararası standartlardaki eğitim, tarama ve test süreçlerini başarı ile tamamlayarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandığı belirtildi.
Açıklamada, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standart olduğu ifade edildi. Açıklamada, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, uluslararası bir standart olan ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası almak amacıyla 2017 yılı sonu itibarıyla bir çalışma başlattığı, 8 ay süren çalışmaların sonucunda gerekli hazırlık sürecini tamamlayarak denetimden geçtiği kaydedildi.
Açıklamanın devamında, Batman Üniversitesi’nin ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda önemli yatırımlar yaptığı, teknolojik alt yapısı, yetişmiş personeli ve yenilikçi vizyonu ile bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanan ilk üniversitelerden biri olduğu aktarıldı.
Rektör Durmuş’un, 8 aylık sertifikalandırma sürecinde emeği geçen Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personellerinden Mehmet Suat Alp, Hafzullah İş, Hanifi Toprak, Mehmet Dursun’u teşekkür belgesi ile taltif ettiği ifade edildi.
1xbetYazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 02OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 03KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 04SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 05ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 06İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 07MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 08YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 09KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 10MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 11KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 12HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 13BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 14BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 15GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET




Henüz Yorum yok