"BU SEÇİM AYNI ZAMANDA REFERANDUM"

MÜJDECİ "BU SEÇİM AYNI ZAMANDA REFERANDUM"

DEVA Partisi Batman Kurucu İl Başkanı Melik Müjdeci, 14 Mayıs seçimlerinin aynı zamanda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dönüş için bir referandum niteliği taşıdığını belirtti.
 
Müjdeci, açıklamasında "2018 yılında oylanan referandum ile hayatımıza "Ver yetkiyi, gör etkiyi" ifadesi ile giren başkanlık sistemi ile son 5 yılda Türkiye sağlıktan adalete, ekonomiden eğitime her alanda kazanımlarımızı hızla kaybettirdi. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnini hazırlayan partiler olarak bizler, etkin ve katılımcı bir yasama, istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, bağımsız ve tarafsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü, demokratik ve adil bir sistem inşa edeceğiz. Bu sürecin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi devralması ve güçlü bir meclis temsiliyeti gerekiyor.
 
Bu seçimde ülke hazinesini kendi kasası gibi kullananlara, yargıyı ele geçirenlere, adaleti içi boş bir kelime haline getirenlere, kendi bürokrasisini, içişleri teşkilatını kuranlara, vatandaşımızı açlığa, yoksulluğa ve sefalete sürükleyenlere, işi hak edene değil de en yandaşa vermekten korkmayanlara bir cevap vereceğimiz bir seçim olacak. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum, 14 Mayıs'ta vereceğimiz doğru karar, gelecek nesillere kalacak aydınlık bir ilham kaynağı olacak." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler