ÇANAKKALE DESTANININ 107. YILI

ÇANAKKALE DESTANININ 107. YILI

Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan ve kahraman ecdadımızın topraklarımıza göz dikenlere karşı yazdığı şanlı destan olan Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümü, ilimizde büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
18 Mart Şehitleri Anma Günü vesilesiyle düzenlenen programda, Çanakkale zaferinin bütün kahramanları ve aziz şehitlerimiz saygıyla anıldı.
 
Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Batman Belediyesi ve Türkiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunma töreni ile başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.
 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından okunan şiir, orotaryo ve seslendirilen Çanakkale türküleriyle devam etti.
Program; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle program sona erdi.
 
Programa; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Yıldırım, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Kürklü, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Baro Başkanı Erkan Şenses, Vali Yardımcıları İbrahim Güneş ve Kadir Kılıç, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ümit Alınak, Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, siyasi partilerin İl Başkanları, kamu kurum yöneticileri, gazilerimiz, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.
 
VALİ ŞAHİN, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ
 
 
 
 
Programın ardından Vali Şahin, İl Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde Batman Valiliğinde tarafından şehitler onuruna verilen yemekte şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
 
Yemekte bir selamlama konuşması yapan Vali Şahin “Bugün vesilesiyle şehitlerimize bir kere daha rahmetler diliyorum. Rabbim makamlarını âli etsin. Onlar görevlerini yaptılar. Biz yaşayanlar olarak bizim ne yaptığımız önemli. Bizde onlara layık işler yapmaya çalışalım. Bizi mütecavizlerin kötü emellerinden koruyan elimizdeki tek şey ordumuz. Ordumuza göz bebeğimiz gibi bakmalıyız. Güçlü ordu olmadan güçlü devlet olunmaz. Güçlü ordu içinde iktisaden güçlü olmamız lazım. Ekonomisi güçlü olmayan devletin hiçbir ordusu güçlü kalamaz. Güçlü ekonomi çalışan, üreten ve dışarıya bağlı olmayan bir ekonomi demektir. Bunun içinde öncelikle çalışkan olmalıyız çalışıp üretmeliyiz” diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler