CANNES WORLD FİLM FESTİVALİNDEN ERGÜL'E ÖDÜL

‘Şeva Xîzê / Kumun Gecesi’ Yönetmeni Ali Ergül’e Cannes World Film Festival’den Ödül

Yönetmen Ali Ergül'ün çekimlerini 2018’de Diyarbakır, Bingöl, Batman, Erzurum, Muş, İstanbul ve Ankara'da tamamladığı Hayali orduların hikayesi (Kumun Gecesi) adlı belgeseli, Cannes World Film Festival’inde “En İyi Sosyal İçerikli Film Ödülü”nü aldı.
 
Batman'lı Yönetmen Ali Ergül'ün çekimlerini 2018’de Diyarbakır, Bingöl, Batman, Erzurum, Muş, İstanbul ve Ankara'da tamamladığı (Kumun Gecesi) adlı belgeseli, Cannes World Film Festival’inde “En İyi Sosyal İçerikli Film Ödülü”nü aldı.
 
Yönetmen Ali Ergül'ün bir çok festivalden ödülle dönen, kot kumlama işçilerinin yaşadıklarını anlattığı Kumun Gecesi (Şeva Xizê) belgeseli Cannes World Film Festivali'nden ödülle döndü.
 
 
Kumun Gecesi (Şeva Xizê), kumla kot beyazlatma atölyelerinde ölümcül silikozis hastalığına yakalanan işçilerin hikâyesine odaklanıyor. Bu hastalıktan ölen veya halen hastalığı ağır biçimde yaşayan yüzlerce işçi söz konusu. Bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan Ergül’ün belgeselinde kot kumlama atölyelerinde çalışan işçilerin yanı sıra mermer, kum ve dişçilik gibi sektörlerde çalışan insanların da bu hastalığa yakalanma riski vurgulanıyor.
 
Batman’lı Yönetmen-sosyolog Ali Ergül’ün belgeselinin 15 Ocak 2019 tarihinde yapılan galasına birçok meslek örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcileri katılmıştı. Dünya çapında çok sayıda festivalde gösterilen ve 40. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali 2020 Belgesel Dalında Mansiyon ve Berlin Indie Film Festival 2020’de En İyi Kısa Belgesel ödüllerine layık görülen Kumun Gecesi (Şeva Xizê), üç dalda finale kaldığı Cannes World Film Festival’den de En İyi Sosyal İçerikli Film ödülüyle döndü.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler