ÇAREYİ İLUH HASTANESİNDE BULDUM

Çareyi İluh Devlet Hastanesi’nde buldum

58 yaşındaki Şükriye Gültekin, Batman’da farklı teknikle ilk kez uygulanan ameliyat sonrası sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
 
Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Resul Nusretoğlu şöyle dedi, hastamız  “İlk karın duvar fıtığı ameliyatını farklı merkezlerde 2010 yılında olmuş. Hasta aynı şikâyetlerle 2011 yılında tekrar aynı sağlık merkezine müracaat etmiştir. Aynı ameliyat bu sefer başka bir doktor kontrolünde yapılmış. Hastamızın şikâyetleri 2017 yılında yine tekrarlayınca bu defa il dışında bir hastanede laparoskopik (kapalı) ventral herni onarımı ameliyatı olmuş. Hastanın şikâyetleri 2021 tarihinde yeniden tekrarlayınca tekrar bir sağlık kurumuna müracaat etmiştir. Hastaya karın duvarın da fıtık yeniden nüks ettiği ve fıtığın aşırı büyük olduğunu söylenmiş. Bu dördüncü ameliyatın zor ve riskli olduğu ve tekrardan nüks edebileceği bildirilerek ameliyatın yapılamayacağı söylenmiş.
 
İluh Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğimize müracaat eden hastanın genel muayenesi ve tetkikleri sonucu ventral herni teşhisi ile ameliyata alındı. Ameliyatta 23 cm genişliğinde büyük defekt tespit edildi. Bu durumda hem karın basıncı, gerginliği ve büyük defekti kapatmak amaç ile arka seperason  Transversus Abdominis Release(TAR) yani transvers kasın gevşetilmesi tekniğidir. ‘Novitsky’nin TAR tekniği’ + kombine ön seperasyon Ramires tekniği yapıldı. Batman da ilk yapılan bir tekniği kullanarak ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hasta mutlu bir şekilde taburcu oldu.”
 
Çareyi İluh Devlet Hastanesi’nde buldum
 
Başarılı bir ameliyatın ardından sağlıkla taburcu olan Şükriye Gültekin, “Çok hastane gezdim ve defalarca ameliyat oldum. Sonunda çareyi İluh Devlet Hastanesi’nde buldum. Başta doktorum  Op.Dr Resul Nusretoğlu ve tüm sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla evime gideceğim için çok mutluyum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler