CHP HEYETİNİN BATMAN ZİYARETİ

ÖZGÜR ÖZEL “AKP DÜŞÜYOR, CHP VE MUHALEFET PARTİLER YÜKSELİYOR”

BATMANDA CHP HEYETİNE YOĞUN İLGİ…ÖZGÜR ÖZEL “AKP DÜŞÜYOR, CHP VE MUHALEFET PARTİLER YÜKSELİYOR”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu ile Burhanettin Bulut’un bölge gezisinde vatandaşların ilgisi büyük oldu.  Esnaf gezisi, sivil toplum kuruluşları gezisi ve Batman Üniversitesindeki etkinliklere katılan CHP heyeti, karşılaştıkları yoğun ilgi karşısında “AKP düşüyor, CHP ve muhalefet partiler yükseliyor” şeklinde açıklama yaptı. Basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin politikalarını eleştirdi. Özel, “iktidar olduğumuzda onlar gibi gazetelere, televizyonlara çökmeyeceğiz. Gazetecileri hapse atmayacağız. Korku imparatorluğunu kıracağız” dedi.
 
 
ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI
 
Özel, ‘’Psikolojik iktidar Türkiye’de el değiştirdi. Önce mecliste el değiştirdi. Mecliste psikolojik iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi ve bütün muhalefet partileri ele aldılar. Cumhuriyet Halk Partisi ve bütün muhalefet Türkiye’nin gündemini belirliyorlar. Biz söylüyoruz onlar reddediyorlar. Türkiye’de en çok konuşulan konu gençler arasında da AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olsun diyoruz reddediyorlar. 3 bin 600 ek gösterge sözü verdiğin memura sözünü tutu diyoruz reddediyorlar. Biz hep birlikte Türkiye’nin önünü açacak projelerimizi getiriyoruz. Bunları konuşalım diyoruz. Reddediyorlar. Türkiye’de bölgenin derin yoksulluğunu da hak ihlallerini de konuşan biziz. Ama bunların hepsi her geçen gün birbirine benzeyen AK Parti ve MHP iktidarı tarafından reddediliyor. Ama sahada da bu anlayış reddediliyor. Batman’da sokağa çıktığınızda size iktidar partisini öven, savunan ve arkasında duran kimse kalmamış. ‘Ne zaman gidecekler?’ diye soruyorlar. Çok yakında deyince rahatlıyor insanlar. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Batman’da da en çok muhatap olduğumuz soru erken seçim ne zaman. Biz dünden razıyız bugün de hazırız ama erken seçim ne zaman sorusunu cevaplamaktan yorulduk. İktidar korktuğu için erken seçim yapamaz” şeklinde konuştu.
 
“SİYASİ MÜHENDİSLİKLE SİYASETÇİLERİ TUTUKLADILAR”
 
Ayrıca 5 yıl önce 4 Kasım tarihinde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın tutuklandıklarını belirten CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “bu iş tamamen siyasidir” dedi. Tanrıkulu “bundan 5 yıl önce siyasetçilere yönelik olarak bir yerden talimatla başlatılan operasyonla Milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve diğer milletvekilleri gözaltına alındılar ve tutuklandılar. Aradan tam 5yıl geçti. Tam 5 yıldır bu siyasetçi arkadaşlar cezaevinde tutulmaktalar. Ben buradan hepsine selam ve sevgilerimi gönderiyorum aynı şekilde. Bir kısmının yargılanmaları devam ediyor ama biliyoruz ki, bu son açılan Kobani davası, tamamen siyasi saikle ve de siyasi mühendislikle açılan dava ve siyasi rehin olarak cezaevinde tutulmaktalar. Ayrıca şunu da ifade edeyim, Batman’dayız ve Batman halkı kendisini yönetmek istiyor. Biz yönetime geldiğimizde bu kayyum siyasetine son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler