Demokrasi Platformu: “Irkçılık bir insanlık suçudur”

Demokrasi Platformu: “Irkçılık bir insanlık suçudur”

Batman Demokrasi Platformu Afyon, Ankara ve Konya’da Kürt işçilere yapılan saldırıyı kınadı.

Platform adına açıklamayı okuyan Dönem Sözcüsü Deniz Topkan saldırıların son bulması gerektiğini söyledi. Topkan açıklamasında şunları söyledi: “Afyon'da Kürt işçilere yapılan ırkçı saldırıda 7 işçi yaralandı. Ankara'da Kürt aile saldırıya uğradı, 4 kişi yaralandı. Konya'da Kürt aile saldırıya uğradı, saldırıda 43 yaşındaki Hakim DAL isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçiler hemen hemen her yıl ırkçı saldırılara uğramaktadırlar.

Mevsimlik işçi olarak memleketlerinden farklı illerde çalışmaya giden emekçi vatandaşların her yıl ırkçı saldırılara uğruyor olması, saldırıların sistematik ve ırkçı saiklerle yapıldığını göstermektedir. Irkçı saldırıların cezasız bırakılması yeni saldırılara davetiye çıkarmakta, ırkçı saldırıların faillerini cesaretlendirmektedir. “Irkçılık, hastalıktır” genel kanı ve söylemin aksine "ırkçılığın bir tercih olduğunu” ve ırkçı saldırıların faillerinin bile isteyerek işledikleri ırkçı suçlarının cezalarını çekmeleri gerektiğini, ırkçılığın hastalık kabul edilmesi söyleminin ancak cezasızlığa hizmet ettiğini belirtmekte fayda görüyoruz.

   Batman Demokrasi Platformu; yaşamını yitiren Hakim Dal’a Allah’tan rahmet diyor, ailesine başsağlığı diliyor, yaralı işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, acil şifalar diliyoruz. Irkçı saldırıları ve saldırılara zemin hazırlayan zihniyeti kınadığımızı, ırkçı saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini, ırkçı saldırı failleri hakkında etkin ve tarafsız soruşturma başlatılmasını talep ediyor, Irkçı saldırılarda cezasızlık politikasının terk edilmesi gerektiğini belirtiyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler