
DENGBÊJ EVİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI
DENGBÊJ EVİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI
Batman Belediyesi, sözlü edebiyatta önemli bir yere sahip olan ve geçmişi geleceğe taşıyan dengbêjlik kültürünü yaşatmak ve dengbêjleri halkla buluşturmak için Salih Özdemir Parkında bulunan binayı Dengbêj Kültür Evi olarak hizmete sundu.
Batmanlı dengbêjlerin sanatlarını icra etmeleri için uygun yer hazırlayan Batman Belediyesi, Dengbêj Kültür Evi sayesinde kültürümüzde önemli bir yere sahip olan dengbêjlik kültürünü yaşatacak.
Batmanlı Dengbêjler, her hafta Cumartesi günü dengbêjler evinde canlı müzikle Batmanlılarla buluşurken her hafta Cuma günü ise Batman’a bağlı ilçe ve köylerde organize edecekleri şevberk programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelme imkânı bulacaklar.
Dengbêj Kültür Evi’nde bir araya gelen dengbêjler, birbirinden güzel klamları seslendirerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken dengbêjlik geleneğinin sürdürülmesine katkı sağlıyor.
Dengbêjler evinde buluşan ve aralarında bölgenin tanınan dengbêjlerinden; Salihê Qubînî, Perîxana Şirnexî, Faiqê Kififî, Zîneta Koçer, Evdilê Koçer, Ehmedê Xîyî, Muzaferê Celdekî, Ezîzê Koçer, Evdilê Reşikî, Hesenê Elikî ve Hozan Hadî, seslendirdikleri klamlarıyla her hafta Cumartesi günleri hayranlarına müzik ziyafeti yaşatacaklar.
Dengbêjler adına konuşan Ehmedê Xîyî yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bölgede süren bir geleneği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Dengbêjliğin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Dengbêj Xîyî: "Batman merkez ve bağlı ilçelerde önemli bir kültürü yaşatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu güzelliklerin devam etmesi için belirli aralıklarla bu tür programları düzenlemeyi planlıyoruz. Dengbêjlik, bizim kültürümüzün önemli bir değeridir. Bu kültürü sürdürmemize imkân sağlayan Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok