DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN
Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Midyatlı İş İnsanı Fahri Gökçe elinde bulunan çamaşır makinası kazanlarını soba yaparak depzemzedelere dağıtıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından gerek ülke gerek dünya olarak yardım seferberliği başladı. Mardin ili Midyat ilçesinde bulunan Arçelik Yetkili Servis sahibi Fahri Gökçe soğuktan etkilenen bölge halkının ısınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan çamaşır makinası kazanlarından soba yaparak soğuktan üşüyen bölge halkını bir nebze rahatlattı.
Çamaşır makinası kazanından yaptığı sobaları kendi aracına yükleyerek ekibiyle deprem bölgesine götüren Gökçe, tüm sobaları depremzedelere dağıttı.

GÖKÇE "NE BİÇİM MİLLETİZ"
Fahri Gökçe; ‘’ Depremzedelerin, deprem bölgelerinde soğuktan çok etkilendiğini görünce bir çözüm bulmak istedim.Önceden depolarımızda biriktirdiğimiz çamaşır makinası kazanlarını depolardan çıkartarak bunlara ayak yapma amacıyla sanayii siyesinde bulunan kaynakçı esnaflara götürdüm.Ne biçim milletiz. Gurur dudum. Depremzedelere göndereceğim deyince, ne yaptıysam para almadılar. Ne güzel esnafımız var. Tüm esnaflardan Allah Razı olsun bir kuruş para almadan yaklaşık 80 adet kazana sadece 2 saatte ayaklar yaparak aracımıza yükledik ve deprem bölgesine götürerek burda ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıttık. Kazanların etrafı delikli olması nedeniyle çevresine daha fazla ısı veriyor bundan dolayı hem depremdezeler hem de kurtarma ekipleri bu soba etrafında ısınma ihtiyaçlarını karşıladılar. Halen deprem bölgesinden talep geliyor ve elimizdeki tüm kazanları sobaya dönüştürerek yollamaya devam ediyoruz.’’ dedi. (Rabia Gül)








Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da 1.000 Kişilik Çağrı Merkezi Kuruluyor
- 02Bölge Barolarından Ortak Açıklama: “Barışa Atılan İlk Adımı Destekliyoruz”
- 03Petrolspor İlk Galibiyet İçin Sahaya Çıkıyor
- 04SASON KÜTÜPHANESİ 6 AYDA 93 BİN 600 ZİYARETÇİYE ULAŞTI
- 05BATSO BAŞKANI DEMİR : YENİLİĞİ GETİRDİK, DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ
- 06İLUH’TA 2. ETAP İÇİN SAHAYA İNDİLER
- 07KADINLAR BİLMEK'TE MESLEK EDİNİYOR
- 08EMEKLİLERE AKARYAKITTA YÜZDE 4 İNDİRİM
- 09BAHÇELİ’YE BATMAN RAPORU SUNULDU
- 10SİLVAN BARAJI 2027’DE SU TUTMAYA BAŞLAYACAK
- 11“BATMAN ÇAYI HAVZASI SERA KENT’E KURBAN EDİLMESİN”
- 12EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI
- 13AK PARTİ'NİN 25. YILI KUTLANDI
- 14KIRTASİYE VE ETİKET DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 15KÜTÜPHANELERDE BATMAN FARKI




Henüz Yorum yok