DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE TEPKİ!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanlığı, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Batman'daki doktor, MHRS ve diğer sağlık sorunlarına yönelik olarak basın  açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamaya İl Başkanı Av.Melik Müjdeci, Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve parti teşkilat üyeleri katıldı. Sağlık sistemini eleştiren Müjdeci,“maalesef Batman’ımız sağlık alanında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biridir. Hastanede ; yeterince doktor yok, hemşire yok, yatak yok, muayene yok, ameliyat yok ve dolayısıyla doktor randevusu yok. Eczaneler ve vatandaş birçok ilacı temin etmekte güçlük çekiyor  Vatandaşlar, dahiliye, göz hastalıkları ve kadın doğum gibi olmazsa olmaz bölümlerde bile 1 hafta- 10 gün sonrasına randevu bulabiliyor. Bazı bölümlerde randevular 15-20 gün sonrasına, tetkikler için ise 3-4 ay sonraya randevu alabiliyor” dedi.   

Ayrıca Artan iş yükü, giderek ağırlaşan çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, performans sistemi, emeğinin karşılığını alamamak gibi nedenlerle kamu hastanelerinde çalışan birçok doktoru ya özel hastanelere ya da yurt dışına gitmeye zorladığını söyleyen Müjdeci “bu durumu dahi öngörmekte sorun yaşayan bir iktidar; bu ülkenin sağlık sorunlarına deva olamaz” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler