DEVA'DAN YENİ BESO YÖNETİMİNE ZİYARET

DEVA'DAN YENİ ESNAF SANATKÂRLAR YÖNETİMİNE ZİYARET

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile yeni seçilen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi'yi ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye’de işsizlik oranı en yüksek şehirlerden biri olan Batman'da esnafın desteklenmesi ve güçlendirilmesi özellikle istihdamı artırmak için son derece önemli. Ancak son dönemde il genelinde dükkan kiralarının ikiye katlandığını ve başta elektrik, doğalgaz ve akaryakıt faturaları olmak üzere tüm maliyetlerinin ciddi oranda arttığını gözlemliyoruz. Birçok dükkanda elektrik faturaları nedeniyle esnafımız karanlıkta ve soğukta oturuyor. “Zaten iş yok” diyen Batman esnafı şuanda dükkanı açmamanın daha karlı olduğunu bile belirtecek duruma geldi. Haliyle esnafımız yeni istihdam oluşturamıyor, işletmesini büyütemiyor ve müşterilerine daha kaliteli hizmet sunamıyor.
 
Esnafın tamamen yalnız bırakıldığı bir dönemi geçirirken, esnafın kredi sicilinin de büyük oranda bozulduğunu ve kredi sicil affı konusunda mutlaka bir adım atılması gerektiğini belirtmek gerekiyor. Sürecin her yönden bozulduğu bir ortamda esnafın ayakta kalması için mutlaka destekleyici politikalara ihtiyaç var. Bu doğrultuda Batman esnafının önemli bir temsilcisi olan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın faaliyetlerini son derece önemsiyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler