DEVA’ HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ
DEVA’DAN HAL HATIR ZİYARETİ
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve çok sayıda partili ile Batman Sebze ve Meyve Halini ziyaret ederek, hal esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Halde bulunan 75 dükkanı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur'u ziyaret eden İl Başkanı Melik Müjdeci, "Şehrimizin en önemli iş noktalarından bir tanesi olan sebze ve meyve haline gelerek, esnafımızın ve vatandaşlarımızın nabzını yerinde tutmak istedik. Maalesef hem esnafımız hem de manavlara, pazarlara ve evlerine sebze, meyve almak isteyen vatandaşlarımız fiyatlardan, Türk Lirası'nın hızla ermesinden ve giderlerin artık yorgana sığmamasından şikayetçi. TÜİK'in yüzde 14 olarak açıkladığı enflasyon oranının hiçbir gerçekçiliğinin olmadığını bizzat yerinde görmüş olduk. Pandemi şartlarında binbir güçlükle üretim yapan çiftçilerimiz ise mazot, gübre ve hızla artan ilaç fiyatlarından dert yakınıyor. Halde yoğun bir emek harcayarak çalışan işçilerimiz de aldıkları asgari ücretin hiçbir zaruri ihtiyaçlarını karşılamadığını ve büyük bir geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor."dedi.

"SORUNUN KAYNAĞI KÖTÜ YÖNETİM"
Esnafın davetini ve ikramlarını geri çevirmeyerek odun sobası önünde sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Batman halinde işlerin iyi gittiğini söylemek çok zor. Artan fiyatlar büyük ölçüde satışı da azaltıyor. Ancak üreticiye verilen yetersiz destekler ve giderlerdeki büyük artış nedeniyle fiyatlar artmaya devam edecek. Bu noktada bir tarım politikasının varlığından söz etmek mümkün değil. Üstelik dışarıdan mal ithal edilerek üretici tamamen iflasa sürükleniyor. Bu işin bir sürekliliği yok. Halktan, üreticiden, satıcıdan, esnaftan kopmuş, sorun ve sıkıntılarından bihaber olan bir yönetimden başarı gelir mi? Dün gelmedi, bugün de gelmeyecek. Vatandaşlarımız artık sorunun asıl kaynağının kötü yönetim olduğunun farkında. DEVA Partisi olarak, bu ülkenin kurtuluş reçetelerinden birinin tarımsal kalkınmada olduğunun farkındayız. Güçlü tarımsal işletmelere sahip olmadan, bu ülkenin geniş tarımsal potansiyelini kullanmadan başarıya ulaşamayacağız." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da 1.000 Kişilik Çağrı Merkezi Kuruluyor
- 02Bölge Barolarından Ortak Açıklama: “Barışa Atılan İlk Adımı Destekliyoruz”
- 03Petrolspor İlk Galibiyet İçin Sahaya Çıkıyor
- 04SASON KÜTÜPHANESİ 6 AYDA 93 BİN 600 ZİYARETÇİYE ULAŞTI
- 05BATSO BAŞKANI DEMİR : YENİLİĞİ GETİRDİK, DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ
- 06İLUH’TA 2. ETAP İÇİN SAHAYA İNDİLER
- 07KADINLAR BİLMEK'TE MESLEK EDİNİYOR
- 08EMEKLİLERE AKARYAKITTA YÜZDE 4 İNDİRİM
- 09BAHÇELİ’YE BATMAN RAPORU SUNULDU
- 10SİLVAN BARAJI 2027’DE SU TUTMAYA BAŞLAYACAK
- 11“BATMAN ÇAYI HAVZASI SERA KENT’E KURBAN EDİLMESİN”
- 12EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI
- 13AK PARTİ'NİN 25. YILI KUTLANDI
- 14KIRTASİYE VE ETİKET DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 15KÜTÜPHANELERDE BATMAN FARKI




Henüz Yorum yok