DEVA ““KRİZ DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR””

DEVA “İLAÇ KRİZİ VAR”

Batman'da eczanelerde bine yakın ilacın bulunmadığı belirtilirken kanser hastalarından, bebeklere kadar çok sayıda hastanın mağdur edildiği ifade edildi.
 
DEVA Partisi İl Başkanı Melik Müjdeci, yaptığı yazılı açıklamada, Batman ve ülke genelinde büyük bir sağlık krizinin yaşandığını iddia etti. Batman'da eczanelerde bine yakın ilacın bulunmadığını belirten Müjdeci, "Halk sağlığı için kritik öneme sahip olan bine yakın ilaç maalesef piyasada yok. Yanlış planlama ve döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle kanser hastalarından, hasta küçücük bebeklere kadar milyonlarca hasta mağdur ediliyor. Ayrıca SMA hastalarımız da ihtiyaç duydukları ilaçlara erişemeyerek devlet eliyle adeta ölüme terk edilmiş durumda” dedi.
 
“KRİZ DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR”
 
Halkın Batman'dan çevre illere giderek ilaç aradığını ileri süren Müjdeci, “İlaç krizinin en büyük nedeni ise ilaç fiyat kararnamesinde Avro kurunun 4.57 lira olarak sabitlenmiş olmasıdır. Avro kurunun bir yılda 2-3 katına çıkmış olması nedeniyle ilaçlar artık bu fiyatlara tedarik edilemiyor. Önümüzdeki dönemlerde döviz kurunda yaşanacak olan yeni yükselişler de bu krizin daha da derinleşmesine neden olacak. Bu sorunu aşmak için derhal akılcı politikalar ile yeni bir ilaç fiyat kararnamesi yürürlüğe alınmalı" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler